Menu
SPORT / STIL DE VIAŢĂ

#picioaredepodium cu Philips Lumea s-a întors, mai mare şi mai frumos!

picioare de podium philips lumea world class editia 2 iulian panait marriott

După ce multe inimi au fost frânte anul trecut pentru că alături de noi să se antreneze n-au putut, proiectul meu de suflet şi, mai ales, de trup revine, ca să mă oblige să arăt şi mai bine!

 

Eram într-un schimb de mailuri casual cu PR-ul Philips despre apropiata delegaţie la Amsterdam pe tema inovaţiilor Avent – vezi aici povestea – când apare, în treacăt, informarea: „A, şi vezi că, prin aprilie, începem şi Picioare de Podium…”.  Ce?? Cum?? Mă luaţi iarăşi?? (Fără mişto şi fără ipocrizie, asta a fost reacţia.) Nu ştiu ce a fost mai mare: bucuria mea la aflarea veştii sau surpriza interlocutorului meu la auzul acestor întrebări.

Da, m-au chemat din nou pentru că, se pare, m-am ţinut bine pe picioare în topul endorserilor, influencerilor etc. – cum vreţi voi să le ziceţi oamenilor ăstora (mai) cunoscuţi – din acest proiect. Adică m-am descurcat la antrenamente şi-am şi convertit în cifre decente. Pentru că, până la urmă, ne distrăm, ne antrenăm, dar proiectul are în spate un produs pentru care trebuie să construim awareness; care să se traducă, ulterior, şi în vânzări. Ştiţi cu toţii: este vorba despre produsul pentru tratament IPL Philips Lumea.

Fac un rezumat a ceea ce s-a întâmplat în prima ediţie #picioaredepodium că, poate, aţi uitat sau aţi ratat momentul: în toamnă ne-am antrenat, timp de opt săptămâni, sub indicaţiile necruţătoarei, dar absolut fermecătoarei Anca Surdu (dublă campioană mondială şi europeană la gimnastică aerobică; Exatlon îţi spune ceva?), la W by World Class şi World Class America House, în paralel cu testarea Philips Lumea pe pielea noastră, ca să obţinem picioarele pe care oricine ar trebui să şi le dorească.

picioare de podium philips lumea world class grup 2017

picioare de podium philips lumea world class 2017

picioare de podium philips lumea world class anca surdu

picioare de podium philips lumea world class trx 2017

picioare de podium philips lumea world class 2017 editia 1

picioare de podium philips lumea world class 2017 grit

picioare de podium philips lumea world class 2017 final

Programul a cuprins opt antrenamente: 2 x C-Legs (circuit picioare), 2 x BOSU, 2 x TRX şi 2 x CXWorx & Les Mills Grit™ Strength în paralel cu, teoretic (conform indicaţiilor din manual), patru sesiuni de tratament IPL, o dată la două săptămâni. Bine, pentru mine n-a fost doar teoretic; eu chiar aşa am făcut şi poţi vedea toate impresiile de la acea vreme aici şi aici

 

Patru antrenori ce îmi dau fiori!

Eee, iată, săptămâna aceasta, fix de ziua mea de nume, ca cel mai frumos cadou, „Picioare de podium” by Philips Lumea x World Class s-a întors, mai mare şi mai frumos; de data aceasta, lucrăm cu patru instructori, în patru cluburi: Kiki Constantinescu la Upground, Iulian Panait la At the Grand (Marriott), Alexandra Anastasiu la Downtown şi Anca Roşca la Caro, în patru zile diferite ale săptămânii. Fiecare are echipa sa, formată din membre ale comunităţii World Class care s-au înscris în acest proiect. Unele din acestea au fost şi selectate pentru a testa Philips Lumea în paralel cu antrenamentele dedicate picioarelor.

instructori picioare de podium philips lumea world class editia 2

Nu-ţi spun mare lucru aceste nume? Mi se pare ciudat, dar poţi să mergi pe mâna mea şi să mă crezi că oamenii sunt în topul instructorilor World Class şi că mor de ciudă că n-am ziua suficient de lungă ca să merg la antrenamentele tuturor (un privilegiu de care mă pot bucura ca endorser, na!). Aşadar, a trebuit să-mi aleg una dintre echipe cu care să-mi fac picioarele de podium dorite: după calcule complexe cu variabile de loc, timp şi agendă personală, mi-a ieşit că fac parte din echipa Ancăi Roşca, la Caro – deşi mi-e niţel departe.

Însa antrenamentul ei se întâmplă abia astăzi, vineri, şi n-am avut răbdare atât, astfel încât nu m-am abţinut să mă alături echipei de luni (reiau: ziua mea, da?), pentru deschiderea cea mare; Picioare de podium a început la Marriot, sub indicaţiile maestrului Panait, care din start ne-a lămurit care va fi mersul dacă vrem să vedem progresul. Pe scurt, ne-a cam ameţit încă de la încălzire, cu multe jumping jacks, genuflexiuni şi fandări în neştire.

picioare de podium philips lumea world class iulian panait marriott

picioare de podium philips lumea world class iulian panait editia 2 incalzire

Ne-a împărţit apoi în două grupe, una la TRX, una la exerciţii cu discuri – de 1,25 kg, de 2,5 kg, de 5 kg, fiecare după posibilităţi. Şi tot ne-am schimbat locurile între noi, că să ne împresoare tot alte dureri apoi. Acum, la trei zile după acel moment, când mă uit în spate la ce-am lucrat (mai mult sau mai puţin eficient), mă iau fiorii la gândul fandărilor izometrice în TRX (adică ar fi trebuit să stăm nemişcate 45 de secunde cu un picior atârnat în spate, vezi foto); şi nici izometria în fandare laterală cu discul n-a fost mai un moment mai blând, sper să nu mai fiu nevoită să stau aşa nemişcată în curând.

picioare de podium philips lumea world class iulian panait 2018

picioare de podium philips lumea world class marriott editia 2

picioare de podium philips lumea world class editia 2 functional

Totuşi, dacă mă evaluez un pic şi mă compar cu mine cea din toamnă, descopăr cu satisfacţie că numărul crescut de antrenamente dintre timp, plus cursurile şi convenţiile pe unde-am mai adunat experienţă au meritat toţi banii, timpul, nervii şi transpiraţia investite: picioarele mele sunt mult mai muncite şi mai pregătite pentru această nouă provocare.

georgiana idriceanu iulian panait world class marriott philips lumea picioare de podium

Cu răbdare se văd rezultatele pe picioare

Aşadar, astăzi m-aşteaptă a doua tură de picioare de săptămâna asta, cu Anca Roşca, o instructoare cu care am mai lucrat şi mereu m-a fascinat cu stilul ei popular şi călduros de interacţiune cu clientul. Acu’… sper să nu-şi pună mintea cu noi cum ştiu c-o poate face şi să ne rupă, că nu e (încă) momentul: băieţii de la foto-video or să fie iar pe fază, măcar să nu ne surprindă în nişte cadre de groază.

Cât despre partea cealaltă a acestui proiect, pe care-o desfăşor la mine acasă, spun concret:

  • Am primit întrebări despre tratamentul IPL cu Lumea la sală, la dentist, în parc, la evenimentele de presă. Şi povestesc de fiecare dată că funcţionează, că nu doare, că trebuie răbdare, dar că merită etc. Chiar dacă am câteva texte aici, pe blog, în care descriu experienţa în detaliu, eu tot nu obosesc să povestesc.
  • Da, mai am păr pe picioare, chiar şi după acel tratament intensiv de opt săptămâni din toamnă şi după întreţinerile pe care le fac o dată pe lună (conform recomandărilor din manual), însă nu mai vorbim, nici pe departe, despre stufoşenia plantaţiei lăsate de natură, ci despre petice de zone cu păr despre care sper să se rezolve, şi astea, în timp. Tratamentul IPL mi-a mers cel mai bine în zonele sensibile (axile şi inghinal).
  • Fac parte din categoria celor mai „nefericite” cliente pentru Philips Lumea pentru că am pielea deschisă la culoare, iar firul de păr la fel, astfel încât lumina intens pulsată îl detectează destul de greu. Şi ascult cu invidie cum una dintre instructoarele de fitness cu care lucrez – brunetă cu pielea deschisă la culoare, gen Albă-ca-Zăpada (cel mai bun tipar de clientă pentru IPL) – îmi povesteşte prin vestiar cum a încheiat de tot povestea cu părul de picioare şi nu foloseşte Lumea de atât timp ca mine. Pentru că e contrastul mare între nuanţa firului de păr şi cea a pielii.

Nici nu vă-nchipuiţi cât de încântată sunt că am reluat această colaborare!… şi atât de curând! În afară de faptul că mă pune la treabă mai mult decât în mod obişnuit, aceste antrenamente mă scot niţel din rutina sportivă de fiecare săptămână, prin exerciţiile deosebite pe care le includ.

Vă ţin la curent! Fug acum, mă pregătesc pentru antrenament!!

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

1 Comment

Leave a Reply