Menu
PARENTING

Picturi pentru sărmane făpturi

georgiana idriceanu marionnaud campanie copii pictura

Săptămâna trecută, un eveniment de presă mi-a făcut două surprize foarte plăcute: mi-a adus aminte cât de plăcut este să pictezi şi m-a invitat să fac asta pentru o cauză umanitară.

 

„Ar fi super dacă ai putea veni. Sunt doar câteva bloggeriţe invitate, vreo 5-6. E super restrâns evenimentul”, mi-a spus PR-iţa când mi-a trimis invitaţia (din care mi-am dat seama doar că Marionnaud România este organizatorul). OK, atunci, trebuie să fie important şi m-am simţit onorată că s-au gândit şi la mine, aşa c-am făcut tot posibilul şi m-am dus.

Când am ajuns, la umbra grădinei ceainăriei Rendez Vous Tea House din Floreasca am găsit, într-adevăr, doar o mână de colege de breaslă aplecate peste două mese pline de scule pentru pictat, tare absorbite de bibilirea a diverse obiecte de decor. Din loc în loc, cafele, limonade şi teancuri de un leu…. cum? Teancuri de un leu??! Care-i faza?

campanie marionnaud we care we smile pictura

„Ce mă bucur c-ai venit! Uite, trebuie să-ţi alegi un obiect pe care să-l pictezi, iar la sfârşit o să licităm între noi obiectele pictate cu bani ăştia… noi le-am zis MarioRONi…” Aaaaa, deci nu sunt adevăraţi, dar seamănă foarte bine, cât de tare!! Ia să iau un teanc, să mă prostesc cu ei.

Şi aşa a apărut poza asta:

georgiana idriceanu marionnaud we care we smile campanie

OK, revenind la treaba importantă a momentului, trebuia să reţin că MarioRONii astfel strânşi de la noi urmau să fie transformaţi în bani adevăraţi şi adăugaţi fondurilor din campania „We Care We Smile” pe care reţeaua Marionnaud o derulează în fiecare an la nivel internaţional. Campania are loc în magazine, dar și prin acțiuni interne, cu propriii angajați, iar strângerea de fonduri se face, pe de o parte, din donarea unei sume obținute din încasările unor produse selecționate, dar și prin evenimente interne în care angajații se dedică unui proiect social, de mediu sau în folosul comunității.

Încă de la începuturile Marionnaud în România, reprezentanţa locală a ales să direcţioneze fondurile către ONG-ul „Salvaţi Copiii România” pentru susţinerea unor case de copii. În acest an, în magazine și online, în perioada 22 mai – 1 iunie, la achiziția oricărui produs al mărcilor Bvlgari, D&G, Boss, Gucci, Miyake, Kenzo au fost donaţi câte 25 lei în cadrul acestei campanii. „We care We smile” s-a derulat și intern, prin acțiuni în care angajații au pictat și ornat diverse obiecte de decor pe care, ulterior, le-au licitat cu MarioRONi.

 

Cumpărături artistice pentru copii în condiţii vitrege

M-am apucat de treabă cu câteva guri de cafea la bord şi cu rugămintea Ralucăi Iorga, draga mea colegă de la The Celebrity Book: „să-mi pictezi ăla frumos!”, adică obiectul pe care deja pusese ochii pentru licitaţia de după. M-am străduit, ce să zic, părea mulţumită la final. Sper că, dacă-i fac o vizită surpriză, îl găsesc pe perete, la loc de cinste.

Iată ce-a ieşit:

georgiana idriceanu pictura marionnaud we care we smile

În schimb, eu am plecat acasă cu una dintre cutiile de lemn din poză, cea din stânga – am uitat cum îi spune fetei care-a pictat-o. Am cheltuit 30 de MarioRONi pe ea, din cei 50 pe care i-am avut la dispoziţie pentru licitat. Dar, pentru că pofta de shopping nu fusese stinsă şi, la o adică, toată acţiunea era în folosul copiilor, am zis să mai cheltuiesc ceva; şi-aşa m-am mai uşurat de 15 lei din plastic pentru un suport de lumânare, iar restul de cinci i-am dus acasă lui Tudor, care începe să dea primele semne de interes pentru latura economică a vieţii, aşa că s-a bucurat de noile jucării în trend.

marionnaud we care we smile obiecte decor pictate

M-am simţit minunat la restrânsul eveniment Marionnaud, chiar le mulţumesc şi pe această cale pentru ideea avută şi pentru invitaţia lansată care mi-au trezit o pasiune veche de tot: pictura. În rest, îmi pare tare rău că n-am știut de această campanie din timp, ca s-o fi anunțat publicului și să fi crescut, astfel, încasările din produsele selecționate pentru contribuții la fondurile de campanie. Dar acum știu și la anul voi fi vigilentă.

Măi, n-am compus eu mare brânză cu pensula, dar măcar mi-am făcut încălzirea pentru marea provocare din weekendul ce tocmai a trecut: construcţia şi decorarea aripilor de fluture pentru serbarea lui Tudor.

Dar despre asta într-o altă poveste, că de spus mult mai este… 

campanie copii pictura marionnaud we care we smile

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply