Menu
despre lucruri

Poker pe dezbracate. Romania ramane in chiloti.

Am vazut ieri ultima reprezentantie din aceasta stagiune a lui „Poker„, in regia lui Tocilescu, la Teatrul de Comedie. Cu Valentin Teodosiu, George Mihaita, Vladimir Gaitan si o „bimbo” – conform rolului – care uneori era Jojo [actrita cu acte, daca nu stiai], alteori – Simona Stoicescu [pe asta am prins-o noi aseara] – o blonda planturoasa, careia i-am vazut celulita de pe randul H [aspect foarte putin important pentru prestatia artistica, mentionat asa, doar de amorul trendului].

Astea patru personaje mi-au aratat in doua ore ce n-a reusit Mircea Badea sa-mi demonstreze in zeci de emisiuni de-ale lui, adica urmatoarele idei:
Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! [lansata de Mircea Badea; dupa unii, plagiata dupa un scriitoras ungur si al sau volum de nuvele din 1973]
Frumoasa tara Romania, pacat ca e locuita! [am auzit niste legende ca ar veni de pe la comunisti…]
– Suntem aici, la portile Orientului, unde totul este tratat cu superficialitate. [motto-ul romanului „Craii de Curtea Veche” by Mateiu Caragiale] – sau „las-o, ba, ca merge-asa!”

Atat de bazati au fost astia 4. Care erau, de altfel, personaje reprezentantive pentru societatea romaneasca: senatorul burtos, mereu la costum – adica gata pentru o „interventie” la partid, care traieste din comision si controleaza o parte a presei, intotdeauna saritor cu cel de-al doilea personaj – patronul de echipa de oina [in piesa asta ;)], foarte putin scolit, dar care si-a inmultit banii cu deal-uri post-revolutionare de succes si care, mai nou, are aspiratii politice, salivand la imunitatea parlamentara care-l va salva de puscarie; al treilea reprezentant de baza al Romaniei de azi e doctorul chirurg estetician care a importat silicoane cand nici nu existau pe lista de tarife la vama, asa ca le-a declarat jeleuri, si le-a dat si vamesilor sa aiba pentru copii, de Craciun. 😀 La astia trei se adauga o pitzi, fosta centurista, care-a trecut pe la patronul de echipa prin pat, pe la doctorul estetician prin sala de operatie si care devine amanta oficiala a senatorului, dupa ce-l divorteaza. Una cu aspiratii de prezentat meteo, cu o intensa dorinta pentru „succesuri”. Pe bune, zici ca fata e coborata din Hi5.

Astia trei se asaza la o partida in poker in fiecare saptamana. Initial erau 4, cu Marcel – care s-a carat in SUA si i-a ajutat cu bani sa devina personajele de baza de azi. Si Marcel intotdeauna ii rupea la poker. Poate de asta le-a si trimis bani dupa Revolutie, sa-si spele din norocul chior la carti. In seara asta, cei trei il asteapta pe Marcel. Nu doar sa le completeze mana de joc, ci sa-i si scoata din rahat cu bani. Again. Pentru ca senatorul si-a pus toate bazele in locul 1 pe lista la alegerile pentru Senat, iar patronul de echipa s-a intins cu biznisurile mai mult decat l-a tinut plapuma si influenta interlopa, asa ca acum e in gaura… E cam groasa. Numai doctorul o arde linistit, ca stie: silicoane se vor cere forever! 😀

Si Marcel nu mai vine. Si astia se bat intre ei si se santajeaza cu filmulete cu dare de mita si dosare dosite in podea… Si pitzipoanca se trage cu toti pe rand – cu doctorul incearca doar, dar, vorba ei, „e carpa!!”. Si Marcel nu mai vine. Pentru ca, aflam in final, pitzi se combinase cu el de cand era dansatoare la bara si acum pleca sa-l intalneasca la Moscova, ca acolo e viata!

Iar cei trei se vad ramasi cu ochii-n soare si cu perspectiva politiei de gat, astfel incat o omoara. Da’, ce, s-o duca ea mai bine? Daca nici noi, nici ea!

Si se pun la poker. Again. Ce dracu’, doar e traditie saptamanala! Si chiar daca Marcel nu mai vine, se poate juca si cu o mana moarta: cu sabia patronului de echipa, doctorul face rost de o mana de la spital. Ca sa fie echipa completa! Ce poker e ala in trei?? Romanie, nu mai pierde atat la poker, ca te lasa astia in chiloti. Tu oi fi mana moarta?

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

1 Comment

  • marcel
    7 octombrie 2014 at 1:41 am

    romania risul lumii

    Reply

Leave a Reply