Praf de stele pe unghiile mele

manichiura pudra dipping powder sns

La un an și-un pic după ce am dat jos gelul de pe unghii am încercat o nouă procedură de manichiură care se dorește rezistentă, dar fără să folosească lampa UV atât de controversată. Vezi dacă noua manichiură mi s-a potrivit sau… m-a nenorocit (glumesc, doar ca să iasă rima, desigur).


Unghiile mele au trecut prin multe tehnici de înfrumusețare, deci știu ce presupune și cât mă ține fiecare.
Cu oja clasică le fac cam o dată la 2-3 zile acasă, iar pentru partea de aranjare a cuticulelor ajung o dată la câteva luni la salon; cu manichiura semipermanentă nu am depășit borna de o săptămână, așa că am considerat că nu merită banii; cu gelul m-am înțeles cel mai bine cât timp am avut o manichiuristă excepțională, care lucra cu produse bune. Chiar îmi făceam întreținerea la 4-5 săptămâni și nu mă plângeam cine știe ce de unghiile mele între.

Am purtat gel timp de șase ani, cu mici pauze, însă, spre final, salonul la care mergeam de ceva timp a tot făcut schimbări de personal și produse care mi-au dat manichiura peste cap, așa că am renunțat. Vreo trei luni m-am chinuit să-mi recuperez unghiile care se frângeau la cea mai mică atingere – vezi toată povestea aici  – după care m-am dedicat cu succes sau cu stres ojelor clasice. Până pe 8 martie anul acesta.

 

Pudra SNS promite frumusețe și sănătate

beneficii manichiura pudra dipping snsAcum două săptămâni am primit invitația să încerc o nouă procedură de înfrumusețare a unghiilor, cu SNS Dipping Powder, o pudră care se promovează în felul următor:

”Luxcare Limited lansează în România produsele de manichiură SNS Dipping Powder. Deviza SNS: Nicio femeie nu ar trebui să aleagă între frumusețea și sănătatea unghiilor! În 1990, SNS  a inventat conceptul revoluționar de Dipping Powder, devenind, astfel, prima companie din industrie care a reușit să ofere o soluție pentru ceea ce părea o contradicție în termeni: sănătate și frumusețe fără compromisuri.

Secretul SNS Dipping Powder este un sistem complex de cinci vitamine și calciu care hrănesc și întrețin activ patul unghiei. Cu fiecare aplicare, unghia devine mai puternică și mai sănătoasă.

Cercetările au relevat probabilitatea riscului crescut de cancer de piele non-melanom la nivelul mâinilor expuse la lumină ultravioletă. Aplicarea pe unghie a SNS Gelous Dipping Powders presupune o uscare instantanee, iar acest lucru se realizează fără lampă UV! Se obține un efect de oglindă cu un finisaj fin, fără lampă UV, primer sau alte lichide, fără formaldehide, toluen sau DBP (dibutil ftalat, n.m.). Rezultatul va fi o unghie sănătoasă care se simte ușoară și naturală.”

Procedura este foarte nouă în România, iar în București există doar în două saloane, deocamdată: Geta Voinea Factory din AFI Cotroceni și Gett’s Hair Studio din incinta Hotel Radisson. Astfel încât distribuitorul a făcut cunoștință doamnelor și domnișoarelor din mass-media cu SNS Dipping Powder în cadrul târgului de frumusețe Cosmobeauty, găzduit de Chrystal Palace Ballrooms între 8 și 10 martie.

 

Manichiură rapidă, efect de durată

Cei de la Luxcare Limited recomandă 45 de minute ca timp maxim de execuție a manichiurii cu SNS Dipping Powder, dar mie mi s-a părut că fata de la târg nu m-a ținut mai mult de jumătate de oră. Oricum, avea o dexteritate fantastică și un ritm de lucru foarte ordonat; din câte am înțeles, acest ritm de lucru ar fi unul dintre impedimentele majore în calea implementării acestei proceduri în tot mai multe saloane. Pentru că manichiurista trebuie să se miște foarte repede și foarte bine, având în vedere că nu se folosește lampă UV, iar lacurile folosite se usucă aproape instant.

Cum s-a desfășurat, efectiv, procedura:

  • După ce mi-a curățat unghiile de oja clasică și a aranjat cuticulele cu freza, manichiurista a aplicat un fel de lac de bază – ei spun că este o “pudră de bază fixată cu un lac îmbogățit cu vitamine și calciu”; 
  • A trecut la scufundarea unghiei în pudra colorată aleasă (din cele 400 de nuanțe în care, teoretic, pudra vine, dar, de fapt, din cele cinci disponibile la târg, eu am mers pe nude, așa cum fac de multe ori pentru unghiile de la mâini); a făcut asta foarte rapid (jur, abia aveam timp să scroll-ez cu mâna cealaltă pe Facebook) pentru ca pudra să se prindă complet și uniform de unghie, până nu se usucă lacul bază; 
  • Mi-a netezit unghiile cu un buffer, pentru că scufundarea în pudră le lasă destul de abrazive. 
  • Ultima etapă a fost aplicarea unui gel top pe unghia nivelată, menit să sigileze celelalte straturi și să asigure un finisaj de durată; 
  • În două (2!!) minute, unghiile mi s-au uscat, deci am putut să mă îmbrac liniștită, să-mi folosesc mâinile ca de obicei (iar “de obicei”-ul meu este foarte păcătos, cu multe incidente), să scot cheia de la mașină din poșetă, să șofez și să ajung acasă cu unghiile intacte. Chestie care numai la manichiura cu gel mi se întâmpla – bine, după o oră de stat și îndurat pilitul și lampa UV. 

Am întrebat-o pe fată cât ar trebui să mă țină lucrătura. Cică “aproximativ două săptămâni… doar nu faceți șmotru, nu?”. Păi? Cine să-l facă? Hai, și o săptămână să fie, și tot e ok. Așa ziceam atunci, când nu știam cât costă acest serviciu. Între timp, am aflat că la Gett’s prețul este de 108 lei, iar la Geta Voinea Factory nu mi-a răspuns nimeni niciodată la telefon, deci vă sugerez să întrebați direct în salon, dacă aveți drum pe-acolo.

În afară de prețul relativ mărișor pentru o manichiură de 1-2 săptămâni – bine, care arată senzațional timp de zile bune – mai este și inconvenientul drumului până la salon pentru dat jos lacurile de pe unghii, când se ciobesc sau când te plictisești de culoare. Din fericire, asta poate face orice manichiuristă care lucrează cu freza.

Las mai jos fotografii din ziua respectivă, apoi făcute la o săptămână, la 10 zile și, respectiv, astăzi, la două săptămâni de la execuția manichiurii cu pudra SNS Dipping Powder. Și vă puteți dați singure cu părerea dacă merită sau nu.

manichiura pudra dipping powder sns luxury

Așa arătau unghiile mele imediat după aplicarea pudrei.

manichiura SNS dipping powder o saptamana

Aşa arătau unghiile mele la o săptămână după aplicarea pudrei. Eu zic că arată, totuşi, foarte bine! Însă, dacă te uiţi cu atenţie (şi dai click pe poză), observi că pudra de pe unghia degetului mijlociu de la mâna dreaptă are o crăpătură.

manichiura SNS dipping powder dupa 10 zile

Aşa arătau unghiile mele la 10 zile după aplicarea pudrei. Poţi observa că unghia degetului mijlociu de la mâna dreaptă s-a rupt de tot.

manichiura SNS Dipping Powder 2 saptamani

Aşa arată astăzi unghiile mele, la fix două săptămâni după aplicarea pudrei SNS. La mâna dreaptă nu s-a mai stricat nimic, în schimb, la stânga s-au mai ciobit trei unghii: la degetul mare, arătător și mijlociu. 

Ce mi se pare cu adevărat îngrijorător este că unghia de la degetul unde mi-a pocnit manichiura complet (mijlociul de la dreapta) a rămas destul de firavă. Adică eram ferm convinsă, conform claim-ului de PR, că unghia naturală va rămâne, dacă nu mai puternică, măcar la fel ca înainte de aplicarea pudrei. Pentru că, până la urmă, unghia naturală nu a fost pilită – ca la manichiura cu gel – și nici expusă lămpii UV pentru ca gelul să facă priză.Însă unghia mea naturală s-a rupt din carne odată ce stratul de manichiură a pocnit. Da, în aceste două săptămâni s-a întâmplat doar la o singură unghie, dar asta nu mă împiedică să mă întreb cum îmi vor rămâne și restul unghiilor după ce voi da jos pudra la salon, cu freza. Ceea ce urmează în curând.

Sau, poate, sunt unghiile mele mai păcătoase, deci ghinionul meu și norocul vostru că v-am povestit despre acest nou tip de manichiură disponibil și România. Fiți frumoase, dar și sănătoase!

Share