Menu
STIL DE VIAŢĂ

Praf de stele pe unghiile mele

manichiura pudra dipping powder sns

La un an și-un pic după ce am dat jos gelul de pe unghii am încercat o nouă procedură de manichiură care se dorește rezistentă, dar fără să folosească lampa UV atât de controversată. Vezi dacă noua manichiură mi s-a potrivit sau… m-a nenorocit (glumesc, doar ca să iasă rima, desigur).


Unghiile mele au trecut prin multe tehnici de înfrumusețare, deci știu ce presupune și cât mă ține fiecare.
Cu oja clasică le fac cam o dată la 2-3 zile acasă, iar pentru partea de aranjare a cuticulelor ajung o dată la câteva luni la salon; cu manichiura semipermanentă nu am depășit borna de o săptămână, așa că am considerat că nu merită banii; cu gelul m-am înțeles cel mai bine cât timp am avut o manichiuristă excepțională, care lucra cu produse bune. Chiar îmi făceam întreținerea la 4-5 săptămâni și nu mă plângeam cine știe ce de unghiile mele între.

Am purtat gel timp de șase ani, cu mici pauze, însă, spre final, salonul la care mergeam de ceva timp a tot făcut schimbări de personal și produse care mi-au dat manichiura peste cap, așa că am renunțat. Vreo trei luni m-am chinuit să-mi recuperez unghiile care se frângeau la cea mai mică atingere – vezi toată povestea aici  – după care m-am dedicat cu succes sau cu stres ojelor clasice. Până pe 8 martie anul acesta.

 

Pudra SNS promite frumusețe și sănătate

beneficii manichiura pudra dipping snsAcum două săptămâni am primit invitația să încerc o nouă procedură de înfrumusețare a unghiilor, cu SNS Dipping Powder, o pudră care se promovează în felul următor:

”Luxcare Limited lansează în România produsele de manichiură SNS Dipping Powder. Deviza SNS: Nicio femeie nu ar trebui să aleagă între frumusețea și sănătatea unghiilor! În 1990, SNS  a inventat conceptul revoluționar de Dipping Powder, devenind, astfel, prima companie din industrie care a reușit să ofere o soluție pentru ceea ce părea o contradicție în termeni: sănătate și frumusețe fără compromisuri.

Secretul SNS Dipping Powder este un sistem complex de cinci vitamine și calciu care hrănesc și întrețin activ patul unghiei. Cu fiecare aplicare, unghia devine mai puternică și mai sănătoasă.

Cercetările au relevat probabilitatea riscului crescut de cancer de piele non-melanom la nivelul mâinilor expuse la lumină ultravioletă. Aplicarea pe unghie a SNS Gelous Dipping Powders presupune o uscare instantanee, iar acest lucru se realizează fără lampă UV! Se obține un efect de oglindă cu un finisaj fin, fără lampă UV, primer sau alte lichide, fără formaldehide, toluen sau DBP (dibutil ftalat, n.m.). Rezultatul va fi o unghie sănătoasă care se simte ușoară și naturală.”

Procedura este foarte nouă în România, iar în București există doar în două saloane, deocamdată: Geta Voinea Factory din AFI Cotroceni și Gett’s Hair Studio din incinta Hotel Radisson. Astfel încât distribuitorul a făcut cunoștință doamnelor și domnișoarelor din mass-media cu SNS Dipping Powder în cadrul târgului de frumusețe Cosmobeauty, găzduit de Chrystal Palace Ballrooms între 8 și 10 martie.

 

Manichiură rapidă, efect de durată

Cei de la Luxcare Limited recomandă 45 de minute ca timp maxim de execuție a manichiurii cu SNS Dipping Powder, dar mie mi s-a părut că fata de la târg nu m-a ținut mai mult de jumătate de oră. Oricum, avea o dexteritate fantastică și un ritm de lucru foarte ordonat; din câte am înțeles, acest ritm de lucru ar fi unul dintre impedimentele majore în calea implementării acestei proceduri în tot mai multe saloane. Pentru că manichiurista trebuie să se miște foarte repede și foarte bine, având în vedere că nu se folosește lampă UV, iar lacurile folosite se usucă aproape instant.

Cum s-a desfășurat, efectiv, procedura:

 • După ce mi-a curățat unghiile de oja clasică și a aranjat cuticulele cu freza, manichiurista a aplicat un fel de lac de bază – ei spun că este o „pudră de bază fixată cu un lac îmbogățit cu vitamine și calciu”; 
 • A trecut la scufundarea unghiei în pudra colorată aleasă (din cele 400 de nuanțe în care, teoretic, pudra vine, dar, de fapt, din cele cinci disponibile la târg, eu am mers pe nude, așa cum fac de multe ori pentru unghiile de la mâini); a făcut asta foarte rapid (jur, abia aveam timp să scroll-ez cu mâna cealaltă pe Facebook) pentru ca pudra să se prindă complet și uniform de unghie, până nu se usucă lacul bază; 
 • Mi-a netezit unghiile cu un buffer, pentru că scufundarea în pudră le lasă destul de abrazive. 
 • Ultima etapă a fost aplicarea unui gel top pe unghia nivelată, menit să sigileze celelalte straturi și să asigure un finisaj de durată; 
 • În două (2!!) minute, unghiile mi s-au uscat, deci am putut să mă îmbrac liniștită, să-mi folosesc mâinile ca de obicei (iar „de obicei”-ul meu este foarte păcătos, cu multe incidente), să scot cheia de la mașină din poșetă, să șofez și să ajung acasă cu unghiile intacte. Chestie care numai la manichiura cu gel mi se întâmpla – bine, după o oră de stat și îndurat pilitul și lampa UV. 

Am întrebat-o pe fată cât ar trebui să mă țină lucrătura. Cică „aproximativ două săptămâni… doar nu faceți șmotru, nu?”. Păi? Cine să-l facă? Hai, și o săptămână să fie, și tot e ok. Așa ziceam atunci, când nu știam cât costă acest serviciu. Între timp, am aflat că la Gett’s prețul este de 108 lei, iar la Geta Voinea Factory nu mi-a răspuns nimeni niciodată la telefon, deci vă sugerez să întrebați direct în salon, dacă aveți drum pe-acolo.

În afară de prețul relativ mărișor pentru o manichiură de 1-2 săptămâni – bine, care arată senzațional timp de zile bune – mai este și inconvenientul drumului până la salon pentru dat jos lacurile de pe unghii, când se ciobesc sau când te plictisești de culoare. Din fericire, asta poate face orice manichiuristă care lucrează cu freza.

Las mai jos fotografii din ziua respectivă, apoi făcute la o săptămână, la 10 zile și, respectiv, astăzi, la două săptămâni de la execuția manichiurii cu pudra SNS Dipping Powder. Și vă puteți dați singure cu părerea dacă merită sau nu.

manichiura pudra dipping powder sns luxury

Așa arătau unghiile mele imediat după aplicarea pudrei.

manichiura SNS dipping powder o saptamana

Aşa arătau unghiile mele la o săptămână după aplicarea pudrei. Eu zic că arată, totuşi, foarte bine! Însă, dacă te uiţi cu atenţie (şi dai click pe poză), observi că pudra de pe unghia degetului mijlociu de la mâna dreaptă are o crăpătură.

manichiura SNS dipping powder dupa 10 zile

Aşa arătau unghiile mele la 10 zile după aplicarea pudrei. Poţi observa că unghia degetului mijlociu de la mâna dreaptă s-a rupt de tot.

manichiura SNS Dipping Powder 2 saptamani

Aşa arată astăzi unghiile mele, la fix două săptămâni după aplicarea pudrei SNS. La mâna dreaptă nu s-a mai stricat nimic, în schimb, la stânga s-au mai ciobit trei unghii: la degetul mare, arătător și mijlociu. 

Ce mi se pare cu adevărat îngrijorător este că unghia de la degetul unde mi-a pocnit manichiura complet (mijlociul de la dreapta) a rămas destul de firavă. Adică eram ferm convinsă, conform claim-ului de PR, că unghia naturală va rămâne, dacă nu mai puternică, măcar la fel ca înainte de aplicarea pudrei. Pentru că, până la urmă, unghia naturală nu a fost pilită – ca la manichiura cu gel – și nici expusă lămpii UV pentru ca gelul să facă priză.Însă unghia mea naturală s-a rupt din carne odată ce stratul de manichiură a pocnit. Da, în aceste două săptămâni s-a întâmplat doar la o singură unghie, dar asta nu mă împiedică să mă întreb cum îmi vor rămâne și restul unghiilor după ce voi da jos pudra la salon, cu freza. Ceea ce urmează în curând.

Sau, poate, sunt unghiile mele mai păcătoase, deci ghinionul meu și norocul vostru că v-am povestit despre acest nou tip de manichiură disponibil și România. Fiți frumoase, dar și sănătoase!

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

14 Comments

 • Luiza Petcu
  23 martie 2019 at 1:20 pm

  Buna ziua,Luiza Petcu este numele meu,in urma articolului postat de dvs am hotarat sa va scriu deoarece intr- un fel sunt sunt si eu direct implicata. Mai exact noi suntem cei care au introdus aceasta tehnica pe piata in 2016.D ra care v-a realizat unghiile ,cea care a facut poza cu dvs, a fost angajata noastra pt o scurta periada de timp ,cateva luni.Normal ca NU stapaneste tehnica,ea fiind la stadiul de incepatore. Ai nevoie de cel putin un an pt a deveni un bun profesionist . Bineinteles ca dupa desfacerea contractului de munca a inceput sa lucreze acasa la negru furand si cliente de la saloanele noastre .Din pacate pentu noi cei care am investit, este o bila neagra aceasta descriere a dvs fata de acest produs . Aveti perfecta dreptate, unghiile arata execrabil ,dar AU fost realizate de aceasta d ra fara experienta .In saloanele noastre clientele sunt extrem de multumite ,o manichiura de acest gen si dupa patru saptamani trebuie sa arate impecabil.La noi chiar se intampla acest lucru! iuliana pepene prezentatoare la antena 1,nasrine de la antena stars(puteti verifica pe instagram)…ne au ales pe noi ,vin in saloanele noaste de aproape doi ani si sunt foarte multumite ,chiar daca saloanele sunt amplasate in sectorul 6.suntem dezamagiti ,pentru ca noi chiar suntem profesionisti, am investit nu doar material!!! parerea dvs este foarte importanta !va vom fi extrem de recunoscatori daca v -ati face timp sa veniti in saloanele noastre pentru a va demonstra ca este intadevar un produs foarte bun dar… doar daca este realizat de oameni cu experienta,de cei care au investit suflet si bani,nu de cei care s- au trezit peste noapte profesionisti cu un minim de investitie.Si inca ceva ,preturile practicate in saloanele noastre sunt de bun simt ,dorim ca toate femeile sa- si permita o manichiura de acest gen…60 lei pe unghie naturala ,75 lei construvtie ,orice model,cristale pe unghii sunt gratis.ne am dori enorm sa va realizati cel putin o manichiura cu deep powdwer la noi si sa postati la fel, dupa fiecare saptamana, pentru a se putea face diferenta dintre o manicura realizata de profesionisti sau de cineva fara experienta.SalonLuizConcept tel.0734.519.021

  https://www.youtube.com/watch?v=xbUkfvUD2R4&t=2s

  Reply
  • Idriceanu
   23 martie 2019 at 9:06 pm

   Îmi pare rău să citesc despre astfel de lucruri. Vă mulțumesc pentru invitație.

   Reply
  • Georgiana
   8 noiembrie 2019 at 9:46 am

   Dacă unghiile dansei vi se pare ca arata execrabil, v.as trimite o poza cu ale mele…facute acum 3 saptamani la luiz concept pe pache protopopescu! Sa vedeti aici ce inseamna execrabil!

   Reply
 • Luiza Petcu
  23 martie 2019 at 7:53 pm

  Scuze pentru greselile din text..dar am fost foarte indignata cand am scris. o zi frumoasa!!!

  Reply
 • maria diaconu
  23 septembrie 2019 at 3:01 pm

  Am fost clienta doamnei Petcu si pot intr-adevar sa confirm calitatea serviciilor pe care le presteaza DOAR CU 2-3 ANGAJATE pe care dansa le are in permanenta. Restul sunt schimbate foarte des si aici ma refer la salonul din Militari.
  Iar eu chiar am trecut prin mana tuturor.
  Am renuntat sa ii mai calc pragul din cauza faptului ca nu am gasit loc la persoana/persoanele care lucrau exemplar si nimerind la cineva cu mai putina experienta, categoric s-a vazut diferenta. MARE DIFERENTA.
  Nu se acorda suficienta atentie cuticuleleor, freza folosita nu era sigilata si se pastra de la o clienta la alta (venise o doamna cu afectiuni dermatologice la unghii si domnisoara a lucrat in continuare cu aceeasi freza la alta persoana), lacul aplicat la sfarsit era aplicat chiar de pe cuticula (nu va spun ce groaznic se vedea dupa cateva zile), la executarea formei unghiei si finisare cu pila am fost taiata efectiv la 3 dintre degete (am crezut ca mor de durere; s-a lasat cu sangerare si cu scuze, se mai intampla), iar freza este folosita de cele mai multe ori la o viteza care provoaca senzatia de arsura.

  Nu contest calitatea materialelor, au o rezistenta indelungata.
  Dar sunt dati in care nu se respecta persoana la care esti programata, iar unele dintre angajate nu respecta intocmai pasii parcursi si atentia de care dau dovada cele 2-3 angajate cu experienta. Si mai ales normele de igiena de la o persoana la alta.
  Cu parere de rau, nu mai recomand. Desi mi-am trimis toate cunostintele acolo…

  Reply
  • Idriceanu
   25 septembrie 2019 at 9:16 am

   Îmi pare rău pentru experiența pe care ați avut-o. Și mie mi s-a întâmplat să renunț la serviciile unui salon după mulți ani din cauza scăderii calității manoperei și materialelor folosite.

   Reply
 • maria diaconu
  30 septembrie 2019 at 1:52 pm

  „D ra care v-a realizat unghiile ,cea care a facut poza cu dvs, a fost angajata noastra pt o scurta periada de timp ,cateva luni.Normal ca NU stapaneste tehnica,ea fiind la stadiul de incepatore. Ai nevoie de cel putin un an pt a deveni un bun profesionist . Bineinteles ca dupa desfacerea contractului de munca a inceput sa lucreze acasa la negru furand si cliente de la saloanele noastre .”

  asta suna foarte trist… si urat…
  Am fost de zeci de ori la acest salon si de fiecare data erau alte, si alte fete noi.

  Aveti in prezent un loc in care mergeti si sunteti multumita?

  Reply
  • Idriceanu
   30 septembrie 2019 at 5:25 pm

   Da, mulțumesc, am o doamnă care mă face de ani de zile, clasic, atât manichiură, cât și pedichiură. Aceasta a fost o experiență-excepție, la invitația mărcii de produse respective.

   Reply
 • Amna
  12 octombrie 2019 at 1:36 pm

  Tocmai aseara am fost si eu la salonul Luiz concept din Militari si nu am fost incantata deloc de rezultat. Unghiile nu arata deloc bine, am insistat de 3 ori sa imi dea o forma mai frumoasa la unghiile mari. De cuticule nu mai vorbesc….A pilit putin cu o pila dezinfectata, am rani la degete de la cum a pilit.
  Per total.. nu a fos o experienta foarte placuta.

  Reply
 • Buna ziua. Am descoperit
  această tehnică in mai 2018 (după ce am avut 3 luni unghii cu gel unde mi-au pilit foarte adânc unghia). In primele luni am mai ciobit cate o unghie pentru ca nu am reușit să mă acomodez repede cu unghiile lungi (am avut unghii scurte toată viața pentru ca mi se rup) si le loveam frecvent. Acum mă țin aproximativ 3-4 săptămâni. Tipa care mi le da jos nu folosește freza. Le da jos cu un diluat special si mai curata usor cu pilă unde este necesar. Dacă acum imi dau lacul jos, unghia mea este sănătoasă, deși folosesc această tehnică de 2 ani.

  Reply
  • Idriceanu
   21 mai 2020 at 7:30 pm

   Păi, și în timpul izolării la domiciliu până pe 15 mai ce ai făcut? Că mie mi-ar fi fost groază să mă prindă cu gel pe unghii, că am purtat și eu mulți ani la rând.

   Reply
  • Maria
   12 ianuarie 2021 at 2:06 am

   Acel diluant special este acetona. Le poti da si tu singura jos si acasa.

   Reply
 • Maria
  12 ianuarie 2021 at 1:37 am

  Si eu am fost, din pacate, clienta doamnei Petcu de cand au deschis salonul in Militari. Mare pacat ca habar nu are cum sa isi aleaga angajatii, si cand gaseste o persoana buna trage pe ea o zi cat ar trebui sa faca altele intr-o saptamana, tocmai d-aia fetele nu mai sunt incantate sa-si faca treaba si de aceea doamna Petcu spune ca aceasta fata nu avea experienta si asa mai departe. Timp de 1 an am fost la dansa la salon, pot sa spun ca mi-a distrus unghiile mai rau decat mi le-am distrus singura cu gel. Primele 3 luni mi le-a facut exemplar, dupa au inceput pur si simplu sa faca experimente pe unghiile mele cu ce culori ai produse mai aduceau. Am zis primele dati ca poate e mai okei, ca si asa nu aveam idei de modele, dar din pacate nu era, dupa ce mi-a dat acea pudra jos, nu cred ca mai aveam unghii, mi se vedea carnea.. si daca nimeriti la salon sa vi le puna dansa, nu va recomand, mai bine va lasati pe mana fetelor. Pur si simplu isi bate joc, le face atat de repede si sta sa vorbesca la telefon in cat aveti timp doar sa ii spuneti ce culoare sa le faca. Sunt multumita de produsele SNS, imi rezista 4-5 saptamani pe unghie, dar pacat de cine isi deschide salon si lucreaza cu asa ceva daca habar nu are.

  Reply
 • maria
  26 octombrie 2021 at 10:59 am

  sunt neprofesioniste fetele din salon si needucata sefa lor sau cine o fi fata care raspunde la telefon.

  nu recomand.

  Reply

Leave a Reply