Menu
STIL DE VIAŢĂ

S-a deschis Aperto. Are de toate? Certo!

meniu restaurant aperto mall vitan

Un nou restaurant s-a deschis astăzi în Mall Vitan şi noi tocmai am luat prânzul aici. Se numeşte Aperto, e imens, are mâncare bună şi loc de joacă, aşa că recomand.

 

După o dimineaţă plină de activităţi sportive în familie, ne făceam calculele de loc şi timp pentru masa de prânz – care, de obicei, se petrece în oraş sâmbăta – când bărbatu-meu şi-a adus aminte că-n mall Vitan se deschide un restaurant nou. „Cică e imens, are şi loc de joacă pentru copii, şi ditamai terasa…” Dacă nu ştie el, care-şi duce zilele colea, olecuţă mai încolo, la Caffe Ritazza, cine să ştie? Ia, hai, să vedem care-i treaba.

Aperto e la parterul Bucureşti Mall, şi are terasa pe latura cătrea Calea Vitan. Din stradă părea pustiu, vreo doi inşi pe sub umbrele, dar măcar aveam certitudinea că deschiseseră stabilimentul. Oricum, era cam 12 jumate, aveau timp să se populeze pentru prânz.

Intrarea e prin mall, cumva „după colţ” – după magazinul MAC şi farmacia Sensiblu – şi-mi pare rău că n-am fost pe fază s-o pozez, dar o găsiţi voi uşor, e larg deschisă. Într-adevăr, locul era aproximativ gol, doar două mese de doi ocupate înăuntru şi vreo două pe terasă, însă e atât de mare, încât ar putea bate vântul şi dac-ar fi zece mese ocupate.

Bărbatu-meu zicea că au 66 de angajaţi – mă rog, treburi din astea de HORECA de-ale lor, nu mă pricep, dar tot sună impresionant. Iar în ora aia cât am stat acolo cred c-am văzut aproape jumate dintre ei: chelneri, bucătari – bucătăria este expusă publicului şi, dacă n-ai ce face (adică baterie la telefon), îţi poţi trece timpul urmărind cum ţi se pregăteşte mâncarea – barmanul, doamna de la standul de îngheţată – Venchi, dacă interesează firma, l-au momit pe Tudor la degustare cu sortimentul de pepene galben – nişte băieţi la barul de pizza, alţii pe la vitrinele de peşte şi legume… Sigur erau mai mulţi din staff decât clienţi la ora aia în incintă. Şi foarte amabilă toată lumea, desigur. Doamne-ajută, să-i ţină.

Cam aşa arată locul:

bucatarie restaurant aperto mall vitan

interior restaurant aperto mall vitan

loc de joaca restaurant aperto mall vitan

vitrina paste restaurant aperto mall vitan

vitrina ingrediente restaurant aperto mall vitan

vitrina peste restaurant aperto mall vitan

bar restaurant aperto mall vitan

gelateria venchi restaurant aperto mall vitan

separeu cooking restaurant aperto mall vitan

bar pizza restaurant aperto mall vitan

terasa restaurant aperto mall vitan

Dat fiind că în weekend mai fac şi eu derogare de la viaţa mea „tristă” fără gluten, am comandat trei porţii de paste – că tot ni le-a lăudat chelnerul cam de patru ori că „sunt făcute de ei, ceea ce rar se mai întâlneşte în alte părţi” – eh, să mai iasă şi el în oraş. Eu cu somon şi sparanghel, Tudor cu spanac, mozzarella şi roşii cherry, iar bărbatul – unele simple, spaghetti aglio olio e peperoncino, dar „să fie iuţi!”.

Astea sunt:

paste somon sparanghel restaurant aperto mall vitan

paste spanac mozzarella rosii cherry restaurant aperto mall vitan

spaghetti aglio olio peperoncino restaurant aperto mall vitan

Meniul este cu specific italienesc, dar n-am stat să-l frunzăresc prea mult, am sărit direct la capitolul paste, că era Tudor înfometat și stresat, ca de obicei, de aspectul „dar când vine mâncareaaaaa???”, aşa că nu mă-ntrebaţi de deserturi.

Mâncarea a venit repede, nu cred că fi trecut 20 de minute, farfuriile sunt frumoase, brand-uite cu numele locului, porţiile par mici de deasupra, dar super satisfăcătoare odată ce intri în ele – e de la arhitectura farfuriei. În general, pastele lor sunt din grâu dur sau amestecuri cu grâu dur, din inventarul făcut meniului. Din păcate, nu au paste fără gluten, dar poate s-or deştepta şi-n privinţa asta.

masa maslin restaurant aperto mall vitanAu loc de joacă (cu tablă de scris montată pe pereţi, e loc de mâzgălit cât aştepţi chiar şi două feluri de mâncare – vezi foto mai sus), am văzut şi două scaune pentru copii, au şi-o masă de opt c-un măslin în mijloc (vezi foto stânga), poziţionată mai spre terasă, să vezi frumos afară, dacă vrei să mergi pe vibe-ul de vacanţă… barul de pizza arăta interesant, sunt tare curioasă de blatul lor – îmi pun reminder pentru data viitoare.

Am văzut că au şi un mare separeu intitulat Aperto ACADEMY cu staţii de gătit, probabil o să adune în curând toate floarea cea vestită a bloggerilor culinari la diverse evenimente de cooking.

Preţurile sunt chiar ok pentru cum arată locul, pentru cum e prezentată mâncarea, pentru ce-am testat până acum şi pentru calitatea pe care o promite – noi am plătit 86 de lei pe cele trei porţii de paste, fără băuturi, că eram umflaţi cu nişte ghimbirată după sală.

De lumina din incintă n-am fost eu prea mulțumită, drept dovadă pozele de față…


În concluzie, mă super bucur de acest loc nou, se pare că are de toate, nouă ne este foarte aproape, aşa că mai mergem. Daţi cu Like dacă sunteţi la fel de încântaţi de idee. Să ne fie de bine!

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

 • Zielke
  4 septembrie 2017 at 7:32 pm

  Buna ziua! Dupa o prezentare tv a restaurantului APERTO am tinut sa-l vizitez. Prima vizita, prima dezamagire – servire neprietenoasa si neprofesionala (am comandat foccacia, iar dupa 10 min, domnisoara, s-a intors spunandu-ne ca nu au), o alta domnisoara ne-a terorizat cu sunetul scos de o masina de feliat – de eram pe punctul sa ne ridicam sa plecam, iar vitello tonnato a fost fad, fara nici o aroma sau gust. DEZAMAGIRE!!!

  Reply
  • Idriceanu
   4 septembrie 2017 at 10:59 pm

   Foarte ciudata faza cu focaccia, stiu ca o fac acolo. Ce n-aveau, mai exact: faina? Timp s-o facă? Chef? Dubios.
   Noi am mai fost acolo de cateva ori si, intr-adevar, parca preparatele au scazut in calitate. Altfel, n-am intampinat probleme.

   Reply

Leave a Reply