Menu
PARENTING / STIL DE VIAŢĂ

Savuroasa excursie a popoului uscat

test scutec Pampers Active Babzy Dry

Când oamenii de la Pampers m-au invitat în excursia la centrul lor de Cercetare & Dezvoltare de lângă Frankfurt, primul meu gând a fost să-i refuz. În primul rând, foloseam altă marcă de scutec pentru Victor – de fapt, le-am folosit mai pe toate în disperarea dimineţilor pline de pipi revărsat până la sacul de dormit de la consumul de apă sau lapte de peste noapte. Apoi, nu vedeam o soluţie logistică la problema „doi copii + un tată plecat toată ziua + o bonă patru ore după-amiaza”, în condiţiie în care eu m-aş fi plimbat două zile prin ţări străine.

Dar bărbatul m-a susţinut şi mi-a promis că se rezolvă. Bine, având în vedere că eu i-am făcut cadou de ziua lui un weekend „cu băieţii” departe de casă şi că weekendul acela s-a nimerit să fie înaintea plecării mele, soluţia a cam venit de la sine: l-am relocat pe ăsta micu’ la bunici vreo zece zile. Sună simplu, dar am trăit cu toţii în dor aprig, şi noi, şi Tudor.

Recunosc, îmi cam făcea cu ochiul o ieşire în afară de una singură, câteva zile „as my old me” între oameni cu aceleaşi interese profesionale – chiar dacă multe dintre discuţii au fost tot despre… copii. Plus că Pampers promitea să-mi ofere o rezolvare a problemei mele de fiecare dimineaţă, ducându-mă la locul faptei şi demonstrându-mi cum se testează şi funcţionează noul scutec Active Baby-Dry. Deci, de ce nu?

 

Frankfurt pe grabă: ce e de văzut

Am fost cazaţi la Frankfurt, un oraş cam sec pentru turista din mine, dar am găsit ceva cu care să ne umplem ziua de joi, lăsată liberă de la organizatori. Oricum eram praf de la trezitul îngrozitor de devreme ca să prindem zborul de şase dimineaţa, aşa că trei obiective turistice, un prânz lung şi greu (la ficat) şi nişte shopping uşor au fost suficiente ca să ne pună în fund, 100% zombie, la cina din hotel, în ciuda DJ set-ului awesome care anima tot restaurantul. Mişto concept de muzică de fundal.

Totuşi, dacă aveţi nişte ore libere în Frankfurt vreodată, nu rataţi ce-am văzut noi:

  • Goethe Haus – casa în care s-a născut şi a copilărit scriitorul neamţ, locuinţă care m-a înmuiat de tot cu tapetele, perdeluţele şi ceasurile de perete;
  • Main Tower – un zgârie nori cu o platformă turistică la etajul 55, de unde poţi face nişte poze ameţitoare cu oraşul la picioare;

Frankfurt Main Tower excursie Pampers

  • Romerberg sau Centrul Vechi – foarte mic, dar cu un foarte mare impact vizual în mijlocul zgârie-norilor şi caselor austere ale nemţilor de azi;
  • Evident, zona principală de cumpărături: My Zeil (unde m-am afundat în singurul Primark pe care l-am găsit în călătoriile mele, în afară de Londra).

Iar vineri ne-am pus pe treabă: am ajuns dis-de-dimineaţă la Schwalbach – un sătuc la vreo 20 de minute de mers cu maşina de Frankfurt – la centrul de Cercetare şi Dezvoltare al Procter & Gamble, unde ne-am afundat în prezentări, testări şi filmări pentru un nou spot Pampers. Ei bine, da, voi fi peste tot pe TV, plus online, ca să vă săturaţi de mine. Nu ştiu să zic exact începând de când, dar pe la sărbători sigur.

Cu această ocazie, îi mulţumesc lui Alexis, make-up artista rusoaică ce ne-a însoţit toată ziua ca un înger păzitor şi retuşator şi care-a avut grijă ca feţele noastre să nu se descompună iremediabil de oboseală până la momentul filmărilor. Şi pentru ponturile despre scule de machiaj şi contouring, lucruri fără de care nu ştiu cum am putut trăi până la vârsta asta.

 

Date amuzante şi interesante despre scutece şi bebeluşi

Ori că eram eu înnebunită să mai plec de-acasă, ori că aveam un feeling c-o să fie o zi tare interesantă, dar nu mi-a trecut nicio clipă prin cap c-o să aterizez în faţa unor oameni de ştiinţă în halate albe constipate care să-mi vorbească prin powerpoint-uri complicate. Şi nu s-a întâmplat asta. Bine, nici nu-mi închipuiam c-o să nimeresc în mijlocul bebeluşilor, într-o lume construită pentru confortul şi amuzamentul lor, că pe mulţi îi şi năpădeau urletele când venea momentul de mers acasă.

La centrul din Schwalbach se testează prototipurile Pampers şi Always, iar noi veniserăm pentru scutecul Active Baby-Dry şi al său nou tip de core (adică „miez”), cu un gel super absorbant şi cu trei canale de distribuţie a lichidului. Am aflat, mâncat şi făcut multe în ziua aceea, ar fi un serial de scris, dar nu ştiu dacă l-ar citi cineva în afară de colegele mele de călătorie, în virtutea nostalgiei – şi nici pentru ele nu bag mâna-n foc, că au propriile texte şi poze; aşa că o să amintesc doar câteva lucruri interesante şi amuzante de la Schwalbach:

  • Primul scutec Pampers a apărut în 1961 şi arăta imens în comparaţie cu ce echipăm noi copiii acum. Ni l-au prezentat şi ne-am crucit. Vezi foto de mai jos.

primul scutec Pampers actualul scutec Pampers

  • Astăzi, mai mult de 20 de materiale intră în componenţa unui scutec Pampers, iar modelul cu core din gel super-absorbant va înlocui, treptat, toate sortimentele cu core din bumbac de pe piaţă.
  • Există 350 de angajaţi în centrul de Cercetare şi Dezvoltare de la Schwalbach al P&G, dintre care aproximativ 250 lucrează pe produse pentru îngrijirea copiilor (Baby Care). Jumătate din numărul total de angajaţi sunt femei.
  • Două milioare de scutece sunt testate într-un an la acest centru prin intermediul a aproximativ 1 200 de familii pe săptămână în decursul a 600 teste pe an.
  • Testele se fac pe scutecele de la numărul patru în sus, măsură care este şi cel mai frecvent testată. Motivul: bebeluşii care-o poartă sunt într-o gamă de vârstă ce presupune multe schimbări: de alimentaţie, de dezvoltare, astfel încât „interacţiunea cu scutecul” (ca s-o numim frumos) se schimbă şi ea considerabil.
  • În camera de joacă, unde bebeluşii stau în scutec (de obicei; n-a fost cazul de data asta) şi se tăvălesc în fel şi chip, ca să-i testeze rezistenţa la „scurgeri” este o temperatură controlată de 25 de grade Celsius. „Ca la pediatru”, zicea Sonja Goelzenleuchter, Pampers Principal Researcher. Poate la ei, că la noi vomit de căldură oriunde mă duc cu copilul la medic, fie la stat, fie la privat. Iar în laboratorul unde se testa gradul de umiditate al pielii bebeluşilor după purtarea scutecului timp de X ore erau 21 de grade Celsius, pentru că la 23 de grade pielea începe să transpire şi ar fi distorsionat rezultatul. Sincer, mie mi s-a părut frig. Mamelor de-acolo, care oricum îşi purtau kinder-ii în capul gol şi şosete pe cele 10 grade neprietenoase, li se părea bine. A, şi cică am prins nişte zile călduroase, ca să nu mai avem ce comenta.

camera de joaca Pampers

laborator de testare rezistenta scutec Pampers

laborator testare umiditate piele scutec Pampers

  • Iritaţia de scutec apare, cu precădere, în intervalul 9-12 luni, atunci când alimentaţia copilului se schimbă în urma diversificării tot mai complexe a alimentaţiei.
  • Umezeala şi interacţiunea îndelungată dintre pipi şi caca în scutec sunt cele două mari cauze ale iritaţiilor. Cauza numărul doi funcţionează după un mecanism foarte interesant: enzimele din caca descompun pipi, având ca rezultat amoniacul, care creşte pH-ul din scutec; din cauza asta, enzimele digestive din caca se reactivează şi încep să „mănânce” din bariera lipidică şi proteică a pielii, producând iritaţiile. Iar în intervalul de vârstă 9-12 luni poat apărea multe fluctuaţii de pH, adică multe iritaţii, ceea ce le determină pe unele mame să tragă concluzia că bebe e alergic la acel scutec. Nu, bebe doar trebuie schimbat mai des sau echipat cu un scutec care să absoarbă bine.

Iac-aşa, din toate astea, plus vreo 30 de runde de testare ale diferitelor variante de prototip, s-a născut scutecul Pampers Active Baby Dry menit să păstreze popourile uscate până la 12 ore, graţie miezului din gel super-absorbant şi celor trei canale de distribuţie a lichidului în toată suprafaţa de profunzime a scutecului.

Am udat, tăiat şi verificat noul Pampers Active Baby-Dry

O parte foarte amuzantă a vizitei noastre a fost testarea efectivă a noului produs. Nu, n-am petrecut noaptea acolo alături de un bebeluş echipat cu Active Baby Dry ca să-i verificăm claim-ul dimineaţă, ci am făcut-o rapid, ca la televizor: cu lichidul acela albastru şi o foarfecă bună.

Las mai jos un teanc de poze pentru descrierea testului, fac mai mult decât o mie de jocuri de cuvinte de-ale mele. Şi, oricum, textul ăsta deja prea lung, cine-ajuns pân-aici e dedicat maxim.

test scutec pampers vechi si nou

micropearls scutec pampers

test lichid scutec pampers active baby dry

test lichid scutec pampers active baby dry close up

comparatie core bumbac versus core gel superabsorbant scutec pampers

test core scutec pampers active baby dry

test scutec pampers active baby dry core gel super absorbant

comparatie scutec vechi pampers scutec nou active baby dry gel super absorbant

test media scutec pampers gel super absorbant

test georgiana idriceanu scutec pampers active baby dry

test lichid georgiana idriceanu scutec pampers active baby dry

scutec pampers active baby dry plin lichid test georgiana idriceanu

test foarfeca scutec pampers baby dry

test taiat scutec pampers active baby dry georgiana idriceanu micro pearls

test georgiana idriceanu scutec pampers active baby dry gel super absorbant core

core gel super absorbant scutec pampers active baby dry

Concluzia: noul miez absoarbe o grămadă de lichid şi reuşeşte să menţină scutecul uscat (şi) la interior. Ne-am jucat şi cu biluţele înălbăstrite şi expandate, iar dacă se întâmplă ca cel mic să ajungă în această ipostază, toată lumea chill: biluţele nu sunt toxice, doar neplăcute la gust.

Dacă te interesează toate fotografiile din excursia în Germania, stai lipit de Facebook, voi face un album în curând.

pampers-active-baby-dry gel super absorbantDacă vrei să cumperi scutece din noua gamă Pampers Active Baby Dry, caută acest semn pe pachet (pătratul verde din colţul dreapta-sus).
About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

Leave a Reply