Menu
STIL DE VIAŢĂ

Sfaturi pentru lucrat corect și cu spor la calculator

dureri de spate calculator

Nu-i ușor să stai cu orele la calculator! Voi în ce poziție mai lucrați ca să nu vă deformați?

pozitie la calculator dureri spate
👉 Dacă nu puteți sta așa cum stau eu în fotografie (așa-numita Malasana pose din Yoga sau Garland), dar vă doriți să ajungeți la această poziție, vă puteți antrena astfel:

– țineți tălpile mai depărtate la început;

– coborâți șezutul cât merge, până simțiți că vi se ridică de pe sol călcâiele;

– pulsați ușor în acel punct, apoi treceți greutatea de pe o talpă pe alta ușor, concentrându-vă să puneți călcâiele pe sol pe rând.

În timp, cu exercițiu constant, o să puteți coborî și apropia tălpile mai mult. Pentru atingerea obiectivului ajută foarte mult și exercițiile de deschidere a șoldurilor executate în paralel, precum statul turcește (vezi mai jos) sau Frog Pose – vezi în videoclipul de mai jos un tutorial despre această poziție simplă și eficientă:

👉 Mai puteți sta în genunchi pe o suprafață moale, (de exemplu, pe covor), cu laptopul pe o măsuță de cafea în fața voastră, astfel încât să aveți spatele drept și privirea drept înainte spre ecran. Și chiar recomand această poziție după mese, pentru că intensifică circulația sanguină în zona abdominală, ajutând digestia.

👉 Mai puteți sta turcește, la fel, cu laptopul pe o măsuță de cafea. Dacă nu puteți ține spatele drept în această poziție, punți-vă o pernuță sau o saltea îndoită sub șezut. Această poziție o să vă ajute să deschideți șoldurile mai mult ca să căpătați mai multă amplitudine în articulația șoldului, în general. Ceea ce va fi foarte folositor, mai ales odată cu înaintarea în vârstă, pentru a preveni accidentările care implică articulația coxo-femurală.

Iar când simțiți că vă obosește spatele, în oricare poziție ați lucra, pe scaun sau pe jos, coborâți pe covor în Child Pose, ca să întindeți atât musculatura spatelui, cât și fesierii – dar trebuie să vă străduiți să ajungeți cu șezutul la călcâie în timp ce întindeți cât se poate de mult brațele înspre înainte. Lăsați și fruntea să se sprijine de sol, efectiv, să vedeți cât de relaxant poate fi. Fără rușine, eu am ațipit într-o seară în poziția asta.

Vă doresc viitor luminos și spate sănătos!

#staiacasadarstaicorect

Sursa foto articol: Fizkes | Dreamstime.com

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply