Menu
STIL DE VIAŢĂ

Şi blondul poate fi blând

blond argintiu

Lumea mă întreabă foarte des cum am obţinut acest blond şi cum reuşesc să-l întreţin fără să-mi stric (definitiv) părul. Am auzit atâtea poveşti nefericite despre păr „ars” prin îmblonziri nereuşite care a trebuit tuns scurt. Trist. Măcar dacă bag foarfeca în el, să fie de întreţinere sau moft, nu de (asemenea) nevoie.

Aşa că, pe scurt, iată necesarul meu pentru un blond frumos şi prietenos cu părul:

 • Un colorist foarte, foarte bun, care să-ţi simtă părul imediat, să estimeze cum va reacţiona în timpul vopsirii, să ştie cum să aplice produsele şi cât să te lase cu ele în păr, dacă e cazul să facă emulsie sau nu etc., ştie persoana ce are de făcut. De asemenea, să ştie cum să-ţi obţină culoarea dorită şi s-o obţină uniform, fără pete sau benzi de altă nuanţă – problemă foarte des întâlnită în cazul persoanelor ca mine, care îşi decolorează rădăcinile o dată la două luni – şi, în tot acest timp, să-ţi protejeze părul.Şi, dacă tot m-a întrebat lumea la cine „mă fac”, stilista se numeşte Elena şi lucrează la Salon Magic din Dristor. Puteţi să-i spuneţi că v-a trimis Elsa.
 • O hidratare temeinică, atât în timpul procesului de vopsire, cât şi ulterior, acasă, la fiecare spălare. Ştiu că Elena mea îmi pune tratament atât în vopsea, cât şi la ultimul spălat, înainte de uscat/coafat. Mai departe, acasă, mă ocup eu de hidratare cu măşti de păr şi cu produsul de care am devenit dependentă de aproape un an, de când cu blondul: tratamentul Moroccanoil pentru păr deschis la culoare.În afară de spălările săptămânale ale părului, îl folosesc şi după antrenamentele la sală, înainte să mă usuc pe cap. Adică de vreo 5 ori pe săptămână cu totul. E incredibil cât de repede se termină, soro… Dar blondul „mănâncă” multă, multă hidratare.tratament moroccanoil par blond
 • Produse de coafare destinate părului blond. Din poza de mai jos, recunosc, am folosit doar Şamponul Uscat pentru păr blond (dintre cele trei produse sub formă de spray), dar abia aştept să văd cum îmi arată coama şi cu celelalte două: Sprayul pentru Textură Uscată şi Spuma pentru Bucle ca după Plajă (beach waves, gen) – ambele noutăţi din gama Moroccanoil Texture. Însă despre acest minunat şampon uscat am scris aici plină de extaz şi am ferma convingere că, după fiecare folosire, îmi reîmprospătează culoarea părului, de unde şi întrebarea frecventă pe care o primesc atunci: „Iar te-ai vopsit??”moroccanoil textureAm auzit odată o vorbă de la un stilist: „Un păr bine hidratat nu se deformează când e prins.” Adică nu rămâi cu dunga aia de la elasticul de păr, de exemplu. Luaţi asta ca reper dacă vreţi să vă lămuriţi cât de hidratat e părul vostru. Şi înmulţiţi eforturile de hidratare a părului cu zece – cam atât e minimul pentru un blond sănătos şi aspectuos.
About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

 • Alina
  31 ianuarie 2017 at 11:09 am

  Imi place foarte mult culoarea pe care ai reusit sa o obtii, am sa incerc si eu sa vad daca reusesc.

  Reply
  • Idriceanu
   31 ianuarie 2017 at 11:11 am

   Mult succes 🙂 si multa rabdare sa o intretii.

   Reply

Leave a Reply