Menu
despre lucruri

Şi filmul de dar se caută la dinţi

festival filme copii

La Grand Cinema & More, aka cinematograful din mall Băneasa – pentru cine nu-l cunoaşte sub numele de scenă – revin en-gros filmele pentru copii de astăzi şi până vineri, 6 februarie. Din păcate, al meu e prea mic pentru treburi din astea – la un an jumate (chiar azi, merci, merci) are voie să urmărească maxim trei clipuri pe YouTube, din care, de cele mai multe ori, „Oac-oac, diri-diri-da” e cerut cu bis – dar m-am gândit că poate interesează pe alte mămici cu alţi pici, mai voinici.

Ca de obicei, la Grand Family Festival (eveniment aflat la a şasea ediţie deja), pentru copiii cu vârste sub 12 ani nu se plăteşte intrarea, iar însoţitorii dau 16 lei pe bilet. Organizatorii s-au gândit bine să bage în schemă şi filme dublate, dar şi subtitrate – în funcţie de gradul de familiarizare al kinderului cu „fluturii de pe ecran”, aşa cum numeam subtitrarea în primii mei ani de uitat la filme străine, și, de ce nu, în funcție de cât de disperat este adultul de vocile românești care se scălămbăie peste povestea americănească.

Filme simpatice, program mai puţin

La ce nu s-au gândit prea bine organizatorii când au pus filmele în miezul zilei – şi, de fapt, cred că raţiunea de a creşte vânzările în acest interval (pe baza vacanţei intersemestriale) a primat în faţa acestei analize – şi anume aceea care pune cap la cap următoarele aspecte:

Grand Family Fest

1.Vârsta de la care un copil poate urmări un film la cinematograf: (cu mare îngăduinţă şi curaj din partea însoţitorilor, aş spune) este de 3 ½ ani, mai degrabă patru, ca să stăm fără grijă.

2.De obicei, copiii în jurul acestei vârste sunt la grădiniţă de la 8 la 18. Chiar dacă e vacanţă de la stat, alea private lucrează, că nu mulţi părinţi pot să-şi ia concediu de dragul vacanţei.

3.Elevii de clase primare aflaţi, într-adevăr, în vacanţă, nu cred că vor călări singuri autobuzele 335 şi ce mai circulă până la Băneasa ca să meargă la film moca. Din nou, a se reţine că părinţii sunt la serviciu, chiar dacă e vacanţă.

În concluzie: mi se pare o iniţiativă lăudabilă – mai ales că se pot viziona şi producţii mai vechi, dar foarte simpatice – dar nu văd cum ar putea ajunge cineva la film în miezul zilei, în timpul săptămânii, la capătul oraşului. Poate doar copiii din zonă, supravegheaţi de bone sau bunici la domiciliu.

Cele şapte filme care vor rula în cadrul festivalului sunt: „Khumba” (3D), „Sunt un mic ticălos 2” (Despicable Me 2), „Pinguinii din Madagascar” (3D), „Aventuri în Zambezia” (3D), „Cum să evadezi de pe Pământ” (3D), „Boxtroli” şi „Boxtroli” (3D).

Găseşti aici programul complet al festivalului. Biletele pentru aceste vizionări se pot cumpăra numai de la casa de bilete a cinematografului.

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply