Menu
despre lucruri

Şoseta completa perfecta

soseta_cu_lavandaDacă tot începe vara pe bune şi trecem la încălţăminte aerisită, cu pedichiură vopsită, ia să dăm o tură prin sertarul de şosete pentru sortare şi disciplinare; sigur s-au mai ros nişte călcâie peste iarnă şi le putem reconverti profesional cu ajutorul câtorva sfaturi primite de la Ciserom – companie românească de suflet despre care am mai scris aici şi aici, că tot au avut campanii simpatice. Recunosc, mi-a înmuiat inima şi îndemnul la lucru manual, să-mi mai aduc aminte de zilele când aveam timp să bag aţa-n ac.

În general, eu transformam şosetele deteriorate în cârpe de praf, pân-am umplut o sacoşă întreagă cu ele; în continuare, au ajuns, pur şi simplu, la gunoi. Dar Ciserom propune să facem următoarele:

 • O minge umplută cu mărgele sau orez. Poate fi o jucărie senzorială pentru un bebeluş sau o minge anti-stres pentru tine. Asta presupune nişte skill-uri de cusut, evident.
 • Un şarpe de jucărie: taie vârfurile câtorva şosete, coase-le una de cealaltă şi umple-le cu vată. Sau resturile de la şosetele tăiate sau alte şosete deteriorate sau mai găseşti tu. Bine, ideal ar fi să ai şosete deteriorate cât mai diferite, să iasă un şarpe-sorcovă, cât mai ochios.
  sosete_jucarii
 • O husă de telefon, dacă e vorba de o şosetă desperecheată de-a copilului. Deşi ăştia micii nu-şi pierd şosetele, că mă ocup eu de ele, dar, na, ca idee… Deci o husă de telefon, să nu ţi-l mai zgârie cheile prin geantă.
 • Elastice pentru prins părul; eee, pentru asta chiar ar trebui să investesc nişte timp, energie şi şosete deteriorate, că rămân mereu fără accesorii de păr. Dacă producătorilor de poşete, jeans şi sacouri nu le-a venit încă ideea să adauge elastice de păr în fiecare buzunar, atunci o să m-apuc să tai şosetele inele-inele ca să fiu acoperită.
 • Huse sau suporturi pentru diverse: ochelari de soare, bijuterii sau pahare atunci când ai nevoie să le muţi de colo-colo; huse pentru plante aromatice – vezi firele de levănţică pe care le plantezi prin şifonier, printre haine; suporturi pentru cremuţe, mostre de tot felul, pliculeţe de şampon – le poţi agăţa prin baie sau de interiorul uşilor dulapului de baie.
  soseta_protectiva
 • O pernuţă medicinală: umple o şosetă cu orez sau grâu, încălzeşte-o la bain marie (sau în cuptorul cu microunde, timp de un minut, alături de un pahar cu apă, ca să nu se usuce) şi foloseşte-o să calmezi crampele musculare cu ea. Sau pe cele de la menstruaţie.

Şi, dacă tot sunt la subiectul şosete şi nu mai pot cheltui un ban fără să mă gândesc şi la copii, iată şi câteva modele Ciserom pentru ăştia micii. Ştiu că dă căldura, dar sunt tare simpatice:

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

  Leave a Reply