Menu
STIL DE VIAŢĂ

Studiu de road-trip

bridgestone

Aşa de mult îmi place cu avionul, că sterwardesă m-aş fi făcut, dar nu s-a nimerit în drumul meu în viaţă. Poate data viitoare. Între timp, sufăr că, din cauza problemelor de logistică, nu ne-am făcut curaj, eu şi bărbatul, să plecăm cu ăsta micu’ în vacanţă pe calea aerului, că, deh, şi pătuţ, şi căruţ, şi cele musai cinci perechi de încălţăminte ale mă-sii, şi cele două geamantane merg mai bine şi mai ieftin în portbagaj decât la cală. Ne-am propus, însă, ca pentru vacanţa următoare, cu doi kinderi, să ne aruncăm cu capu-nainte la terminalul Plecări, pe principiul „cât de greu poate fi??!”.

Pân-atunci, facem parte din categoria celor 40% dintre europeni care pleacă cu maşina în vacanţa de vară, conform unui studiu făcut de Stena Line anul acesta şi susţinut de Bridgestone. Se pare că naţiile cele mai umblăreţe pe patru roţi sunt: cea franceză (66%), poloneză (60%) şi nemţească (58%), motivul principal fiind libertatea şi flexibilitatea oferite de acest mijloc de transport. Sincer, aş alege oricând combinaţia zbor + maşină închiriată la faţa locului, dar, ce să-i faci, logistica…

Car packed with suitcases and bags and coolersSursa foto

Din toate cifrele adunate de Bridgestone, aceste zone de interes mi s-au părut absolut haioase:

  • 72% dintre cei care călătoresc cu maşina preferă să aibă alături partenerul de viaţă, dar se mai găseşte şi un 1% care ar dori să plece la drum cu soacra – nu ştiu dacă a existat şi opţiunea de a călători alături de animalul de companie sau de colecţia de ochelari de soare etc.
  • Viteza şi itinerariul sunt principalele teme de discordie în maşină la călătoriile lungi. Sunt de-acord. A, şi aerul condiţionat. Şi muzica. Şi gunoaiele aruncate peste tot prin maşină. Şi faptul că ăla de la volan tot se-ntoarce să vadă ce face copilul în spate.
  • Aproape 60% dintre călătorii de vară au menţionat ochelarii de soare ca fiind cel mai important obiect de pus în bagaj. Eu ce ziceam?? De pantofi i-o fi întrebat?
  • Înghesuirea în maşină a tuturor bagajelor este principalul obstacol pentru 22% dintre respondenţi. Guys, I feel you, let’s push them in together.
  • 78% dintre şoferi se deplasează cu cel puţin o anvelopă umflată insuficient – bine, asta nu e amuzant, e chiar alarmant de mare proporţia.
  • „Beautiful day” de U2 este piesa preferată pentru călătorii a europenilor; şi asta mi se pare alarmant, sincer.
  • Nemţii poartă cele mai lungi discuţii de-a lungul călătoriilor; normal, au cele mai lungi cuvinte.
  • 84% dintre călătorii spanioli au spus că roata de rezervă este vitală; se pare englezii că se bazează pe alte accesorii la drum lung, că doar 31% dintre ei s-au gândit la asta.

Vezi în infograficul de mai jos ce alte comportamente la drum lung mai au europenii, că poate e ceva ce-ai uitat să faci înainte de plecare. Hai, carosabil bun şi drum fără incidente!

Bridgestone

 

Sursa foto articol

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply