Menu
despre lucruri

Tabere cool de oameni mari şi invers

bataie cu apa

Băi, ce mi-a mai plăcut să merg în tabără când eram copil! Am plecat prima dată la opt ani proaspăt împliniţi şi m-a găsit mama spălându-mi lenjeria la râul din locaţie când a venit să mă recupereze, după o săptămână.

După vreo doi ani am plecat 12 zile cu o gaşcă de liceeni – printre care odrasle ale unor prieteni de familie, de aici încrederea că o să supravieţuiesc onorabil – peste Prut, la Nisporeni, unde m-au înfundat ăia cu hrişcă şi m-au făcut viespile ciur după ce le-am stricat cuibul cu mătura.

Am fost într-o tabără pe lângă Braşov unde profesorul îndrumător şi-a pierdut slipul în piscină as we spoke; am fost într-o tabără la Satu Mare unde mi-am învăţat cea mai bună prietenă să dea din cap ca Michael Jackson, iar băieţii de la cabana de vizavi s-au căţărat până la geamul nostru şi ne-au furat costumele de baie de pe sârmă; am fost în tabăra vieţii mele unde l-am întâlnit pe cel care avea să-mi devină soţ.

Cum ar veni, au un mare life changing potential taberele astea, lăsaţi-vă copiii să se ducă de cât mai devreme. Acum câţiva ani am făcut un interviu cu un instructor de schi care organizează tabere pentru ăştia micii dornici să înveţe cum e cu datul pe pârtie; cică de la trei ani îi aduceau părinţii şi n-a murit, nu s-a cotonogit niciunul. Aş vrea să am curajul să fac la fel cât mai curând, că tocmai ce împlini vârsta ăsta mare al meu. Recunosc, zece kile m-aş topi de griji, dar ce mândră aş fi!

Ideea e că aşa de mult mi-au plăcut taberele, încât m-aş duce şi acum şi încurajez pe oricine să se ducă. Numai că, pe cât de multe Like-uri primesc ăştia micii ai mei pe Facebook, pe atât de puţine oferte de babysitting avem în viaţa reală, deci nu putem merge nicăieri children free. Însă pentru cine e liber ca pasărea cerului şi vrea să încerce un alt tip de distracţie la „bătrâneţe”, am două propuneri de tabere pentru adulţi.

Din păcate, sunt în aceeaşi perioadă (2-4 septembrie), sunt la fel de cool şi greu de ales între ele, dar cred că vă descurcaţi voi:

 

Tabără de copii mari la Eforie Sud

Pune la dispoziţie 400 de locuri de cazare în camere cu 3-10 paturi (that’s a tough one!) şi va îmbina activităţile de joacă (bătaie cu baloane sau pistoale cu apă, zonă special amenajată pentru jocurile copilăriei: şotron, baba oarba, „Nu te supăra, frate!” etc., plimbări cu biciclete Pegas, focuri de tabără) cu cele pentru oameni mari şi pretenţioşi: zbânţuială pe DJ sets şi muzică live, proiecţii de film, workshop-uri yoga, într-un loop continuu, numai să ai sânge-n tine să duci atât de vineri până duminică seară.

Tabara de copii mari

Distracţia costă 450 de lei, adică bani pentru transport, cazare şi activităţi, aşa că trebuie să mai ai ceva la teşcherea pentru mâncare şi băutură. Găseşti aici programul complet al evenimentului, precum şi indicaţii de rezervare a locurilor sau achiziţionare de bilete.

 

Yoga & Nutrition Retreat la Vadu

Draga mea Alina Grecu – pe care eu o ştiu de la orele de Aqua Gym din WorldClass – este şi un excelent instructor de yoga (predă Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, fiind absolventă de cursuri de yoga în Bali şi Maroc) şi organizează adeseori escapade în natură cu grupuri de elevi interesaţi să se deconecteze prin acest tip de antrenament al trupului şi minţii. De data aceasta, ieşirea este una mai complexă, o adevărată tabără de relaxare care îmbină tehnicile yoga cu cele de meditaţie, respiraţie şi nutriţie.

Yoga&Nutrition RetreatSursa foto

Sunt 16 locuri disponiobile, iar cazarea se face la Club Vadu Birdwatching. Meniul lacto-vegetarian a fost creat de Nela Pricop, psiho-nutriţionist cu acte, şi va fi preparat cu multă atenţie de gazdele de la Club Vadu, pe bază de produse proaspete provenite din zonă.

Weekend-ul de armonie costă 590 de lei şi include cazarea în camere duble, pensiune completă şi participarea la activităţi. Pentru mai multe detalii şi înscriere scrie-i Alinei la co*****@al********.ro şi te armonizează imediat cu un reply bun.

Orice variantă ai alege din cele de mai sus, distrează-te de parcă ai fi din nou copil în tabără. Eu, una, aşa aş face!

 

Sursa foto articol

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

1 Comment

Leave a Reply