Menu
STIL DE VIAŢĂ

Tenul tău arată bine… în profunzime?

testare ten profunzime

Mă mândresc cu rutina mea de îngrijire, însă n-a fost întotdeauna așa. Iar o testare a tenului mi-a arătat că lipsa unor practici în trecut l-a împins tot mai mult spre viitor.
 

Am 37 de ani și jumătate, iar rutina mea de îngrijire a tenului constă în următoarele:

  • Seara: demachiere cu apă micelară, spălat cu apă și săpun (NU săpun antibacterian, pentru că este foarte agresiv cu tenul), aplicare ser, cremă de ochi și cremă de noapte.
  • Dimineața: spălat cu apă și săpun, aplicare ser, cremă de ochi și cremă de zi cu factor de protecție solară.
  • O dată pe săptămână: mască de față (fie purificatoare, fie hidratantă).
  • Cam o dată pe lună: gomaj al tenului la domiciliu, cu produse dedicate.

Nu merg la cosmetică pentru tratamente sau stors coșuri/puncte negre și, până acum, nu am încercat nici tratamente mai complicate, precum mezoterapie, injectări cu filler-e (precum acid hialuronic) sau toxină botulinică, tratamente cu radiofrecvență etc. Asta nu înseamnă că exclud ideea pe viitor.

Lumea zice că arăt bine pentru vârsta mea, dar eu spun că nu mă vede nimeni fără machiaj, astfel încât, fără supărare, părerile publicului sunt irelevante. Așa că am vrut să știu de la un specialist cum arată realitatea la față: am acceptat propunerea Ginei Neacșu, consilier Oriflame, să-mi examineze tenul cu API, un aparat deștept care măsoară următoarele caracteristici ale tenului: hidratare, sebum, dimensiunea porilor, nivelul de melanină, situația acneei, ridurile și sensibilitatea.

testare ten fara machiaj

Testarea asta a fost o provocare, în primul rând, pentru că a trebuit să trec prin ea cu fața goală, fără machiaj: fără fond de ten, pudră, anticearcăn, fard de obraz, iluminator sau fard de sculptare. Am avut doar sprâncenele făcute, o dungă neagră pe pleoapa superioară și mascara – știu că, pentru multe femei, în asta constă tot machiajul de zi cu zi, dar la mine tencuiala este destul de consistentă, din cauză că nu-mi plac pistruii mei de nicio culoare (și au o grămadă de culori…)! Ba chiar, la un moment dat, Gina m-a rugat să-mi șterg cu demachiant și crema de pe nas pentru că avea un factor de protecție destul de ridicat, iar aparatul nu-mi putea analiza porii.

În afară că mi-a făcut un tablou destul de cuprinzător despre starea actuală a tenului meu – din care a rezultat că am o îngrijire corectă, care îi poate ține uzura de zi cu zi sub control, testarea a fost ca o trezire la realitate, pentru că mi-a arătat cum s-au reflectat în evoluția tenului meu toate lucrurile pe care le-am făcut sau, din contră, nu le-am făcut (și ar fi trebuit să le fac) de-a lungul timpului.

Iată ce ar fi trebuit să fac și n-am făcut:

  • Să folosesc de mult mai devreme cremă de ochi, cam de pe când am început să mă machiez mai puternic. Pielea din jurul ochilor este mai subțire, mai ușor de agresat decât restul tenului, iar machiajul este unul dintre factorii care fac asta. Prin urmare, și demachierea zonei este ceva mai agresivă, pentru îndepărtarea tuturor urmelor de fard, creion, tuș, mascara, pudră, fond de ten, anti-cearcăn, iluminator etc. O cremă creată special pentru zona ochilor are o putere hidratantă și reparatoare mai mare decât crema cu care îngrijim tenul în general. 
  • Să folosesc o cremă de noapte, nu orice cremă hidratantă noaptea. Somnul de noapte este șansa pielii de a se hrăni și a se reface foarte bine, astfel încât are nevoie de susținerea unei creme dense, special concepută pentru asta. Cu atât mai mult cu cât eu am un ten uscat.

 

Iată ce nu ar fi trebuit să fac și am (mai) făcut:

  • Să nu mă culc cu urme de mascara la baza genelor știi, dunga aceea care rămâne dacă nu te demachiezi foarte, foarte bine, dungă pe care o găsești întinsă dimineața pe sub ochi. Dunga aia ne îmbătrânește cu 29 de zile. Când noi dormim cu rimelul o noapte, îmbătrânim cu 29 de zile, mi-a spus Gina. Și asta pentru că un astfel de comportament accelerează apariția ridurilor în jurul ochilor. 
  • Să nu-mi maltratez tenul. După cum o să vezi în video, adevăratul masacru atunci când storci un coș sau scoți un punct negru/alb nu se vede la suprafața pielii – și, chiar dacă se vede, îl poți acoperi ușor cu fond de ten și pudră – ci în profunzime. Este o agresiune care afectează, în timp, elasticitatea țesuturilor. Am văzut filmulețul de nenumărate ori și tot mă oripilează de fiecare dată când ajung la partea din testare cu „semnele de bună purtare”! 

testare ten cosuri acnee

Ce am făcut, mi-a afectat tenul – chiar în mod dezechilibrat –, dar nu regret: am râs mult, mai ales pe partea dreaptă, iar ăsta s-a tradus în riduri fine, detectate de aparat, mult mai multe la ochiul drept decât la ochiul stâng.

La sfârșitul testării, aparatul mi-a afișat un profil complet al tenului și mi-a dat câteva indicații de produse de folosit pentru a îmbunătăți procesul de îngrijire, încetinind, cât de cât, ritmul de uzură al pielii. Bineînțeles, ca adeptă a unui stil de viață echilibrat, susțin în continuare că modul în care îngrijim pielea din interior – prin hidratare, alimentație sănătoasă, oxigenare prin sport și un profil hormonal echilibrat, tot prin sport – este extrem de important, dar aceste rezultate nu pot fi menținute fără ajutorul unei îngrijiri corecte și meticuloase la exterior.

testare ten sumar

Las aici câteva capturi din sumarul testării, ca să-ţi faci o idee despre cum arată rezultatul. Care îţi este interpretat, desigur, de consilier. Însă trebuie, neapărat, să urmăreşti videoul complet, ca să realizezi ce poate ascunde profunzimea unui ten despre care poţi crede că-i perfect.

sumar testare ten

testare ten hidratare

testare ten sebum

testare ten sebum analiza

testare ten pori

testare ten acnee

testare ten riiduri

Las mai jos întregul video al testării, poate te conving s-o încerci și tu. Mai ales dacă ai o vârstă mai… fragedă, poți, conform indicațiilor aparatului, să-ți îmbunătățești din timp, în mod considerabil, rutina de îngrijire și să contracarezi mai eficient efectele agresiunilor de tot felul asupra tenului tău. O testare durează maxim o oră, cu tot cu explicațiile de rigoare, și se face în București, zona Piața Romană, pe bază de programare. Dacă te hotărăști, dă-mi un semn aici, pe Facebook, Instagram sau e-mail, și vei primi toate indicațiile necesare.

Îți urez tinerețe veșnică în suflet și frumusețe berechet!

Foto & video: Mircea Popa

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply