Menu
SĂNĂTATE / STIL DE VIAŢĂ

Test de produs: Păr câtă frunză şi lăstar de mazăre!

Am primit acum o lună la testat cuplul de produse Parusan®: „Şampon stimulator pentru femei” şi „Tonic energizant pentru femei” şi am simţit că a venit momentul să vorbesc un pic despre ele.

Să începem cu inovaţia, instrucţiunile de utilizare şi claim-ul – adică ce-ar trebui să facă dacă le foloseşti ca la foicica din cutie:

gama-parusan sampon tonic energizant

  • INOVAŢIA: substanţa AnaGain™ – are la bază extractul de lăstari de mazăre, care stimulează anumite molecule din papilele dermice responsabile pentru reactivarea creşterii părului (adică acţionează în scalp); eficienţa sa este completată de „substanţe nutritive atent selecţionate, precum biotina, L-arginina şi vitamina E” (din comunicatul de presă, n.m.) care hrănesc firul de păr.
  • INSTRUCŢIUNILE DE UTILIZARE: Parusan® Şampon Stimulator – aplici pe scalp, laşi să acţioneze 2-3 minute, clăteşti cu multă-multă apă. Recomandat pentru utilizare zilnică. Parusan® Tonic Energizant – aplici tot pe scalp, după clătirea şamponului, şi masezi. Este un produs de tip leave-in, nu se clăteşte, îl laşi să se usuce în păr.
  • CLAIM-ul: După trei luni de utilizare a celor două produse, cercetările au arătat creşterea semnificativă a numărului de foliculi de păr şi reducerea căderii părului.

Acum, singurul aspect prin care eu m-am pupat cu aceste două produse este că sunt înnebunită după produsele cosmetice şi de îngrijire şi-mi place să le testez. Altfel, nici n-am părul rar, nici nu-mi cade mai mult decât ar trebui; nici nu mă spăl zilnic pe cap (aşa cum recomandă producătorul), ci chiar la 7-8 zile; nici nu le-am testat timp de trei luni – perioada după care au văzut ei rezultatele acelea magice în laborator.

Dacă te mai interesează ce-am observat în condiţiile astea, bine. Vezi mai jos. Dacă nu, măcar ai aflat de nişte produse care te-ar putea rezolva, dacă te confrunţi cu problema de mai sus.

 

fire rupte par blond test parusanMai puţin păr rupt de mine,
mai puţin pierdut de el

Ei bine, şi perfecta de mine are o problemă majoră cu părul: este foarte uscat, dintr-o tonă de motive: de la genetică (şi mama l-a avut la fel cam toată viaţa), de la vopsit, de la decolorat (o dată la două luni îmi fac rădăcinile la salon), de la cele 4-5 uscări săptămânale (transpir foarte mult la sală), o fi şi de la alimentaţia cam fără grăsimi…; se întâmplă să mai bag şi placa în el în zilele cu ploaie sau drotul în serile cu evenimente şi-am obţinut un fir foarte casant, care se rupe destul de uşor. Reţine, însă: situaţia asta a supravieţuit în ciuda faptului că aplicam mască de păr după fiecare spălare, ulei de păr înainte de fiecare uscare şi produse pentru protecţie termică înainte de fiecare folosite a sculelor de coafat.
Sursa foto

În zona asta s-a situat beneficiul adus mie de gama Parusan®: am găsit mult mai puţine fire rupte în dinţii periei şi presupun că asta se datorează întăririi firului de păr (după cum citam mai sus: „biotină, L-arginină şi vitamina E”). Referitor la cantitatea efectivă de păr care-mi cade zilnic nu pot spune că am observat vreo diferenţă, dar reiau: nici nu m-am confruntat cu vreo problemă în sensul ăsta, nici n-am folosit produsele zilnic, nici nu le-am testat timp de trei luni, cum scrie în cercetările lor.

În schimb, pare că extractul ăsta de lăstari de mazăre pare că funcţionează la jumătata mea masculină, că n-am mai găsit cine ştie ce păr de bărbat prin casă de la o vreme. Gândeşti că menţiunea „pentru femei” din numele produselor Parusan® l-a împiedicat să-mi ia la share şamponul? Nici măcar nu mi-a cerut voie şi nici măcar nu se spală atât de rar ca mine pe cap. Dacă stau bine să mă gândesc, domnul a testat mai abitir produsul decât doamna…

Ca impresii de final despre produse:

  • Îmi place mirosul discret şi ierbos al produselor, se potriveşte foarte bine cu conceptul extractului din lăstari de mazăre (poate chiar ăla miroase aşa, mai ştii?);
  • Îmi place capătul foarte subţire al Tonicului cu ajutorul căruia poţi distribui foarte bine produsul pe scalp, printre cosiţele ude şi încâlcice;
  • Îmi place designul curat şi clar al ambalajelor;
  • Produsele îmi par cam mici (200 ml fiecare), iar preţul e cam dublu faţă de şampoanele normale de supermarket: 33-36 de lei fiecare (31 de lei la Bebe Tei). 

Hai, spor la crescut şi îndesit!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply