Menu
STIL DE VIAŢĂ

Vizionări cu spor la proiector!

review proiector epson
review proiector epson

Dacă ești fanul ecranelor mari, fie pentru filme, fie pentru jocuri, o să-ți poți face pofta oriunde cu un proiector EPSON EF-100B. Pentru că e ușor de transportat și are claritate la redat imaginea.

Eram cu bagajele pentru Paște aproape gata, când, hop!, ateriză acest proiector Epson la testat. Nu-l așteptam așa, din scurt, deci zic: dacă tot veni, ar fi păcat să nu-l iau cu mine… chiar dacă plecam în călătorie fără copii. Ce, eu nu merit o seară de filme? Vremea era incertă pe la Sebeș, unde plecam, restricțiile de noapte erau certe, deci să facem multe la ceas de seară nu puteam. Iar pe programele tv de la hoteluri nu mă mai bazez de mult… uneori, chiar îmi pun radio pe telefon să ascult.

Ăsta micu’, EPSON EF-100B (ia, uite, ce reviews bune are, ca să te convingi că nu vorbesc eu aiurea), cântărește nici trei kile (2,7 kg, mai exact), deci bagă-l în valiza mare, printre haine, ca să călătorească protejat și să tragă domnul de el la transportat, nu tu. Mai ales că nu vrei să-i zgârii carcasa, care arată atât de elegant, cu butoanele încastrate și acea ramă de culoarea cuprului… Care merge așa de bine cu Polarul Ignite Copper al meu de la mână, de nici nu mă mir că am primit modelul ăsta la testat, era predestinat. Păcat că trebuie să-l dau înapoi. 😊

review proiector epson 2021

Iar potriveala nu se oprește aici: primul lucru pe care l-am remarcat la camera în care am stat în mini-vacanța de sărbători a fost că are un pat cu tăblia perfectă pentru proiecții! Adică și netedă, pentru o imagine fidelă, dar și tapisată frumos, elegantă, pentru-o vizionare cu stil. Ce mai: la așa proiector, așa ecran!

Deci am pus proiectorul la capătul patului, perne de-o parte și de alta și-am organizat un cinematograf de interior, cu extrem de mulțumitor! L-am conectat la laptop, din care am setat și imaginea HD, în afară de reglajul de claritate pe care acest model de proiector EPSON îl oferă.

Sunt două cabluri în povestea asta, cel de băgat proiectorul în priză, și cel HDMI, de conectat proiectorul la sursa video, un laptop în cazul de față; din nou, totul este elegant: „mațele” din spate sunt acoperite de un capac anume construit ca să facă asta în timpul funcționării proiectorului; din toate astea, eu m-am ocupat doar aranjarea și vizionarea. A, și cu berea și gustările în patul de hotel, dacă tot eram în vacanță nițel.

review proiector epson vacanta

Ce ai de reținut: cu cât ecranul de proiecție e mai mare (și spațiul pe care-l ai la dispoziție, normal), cu atât experiența e una mai autentică de cinematograf. Adică, imaginează-ți ce ai face cu el în aer liber, într-o vacanță cu rulota, de exemplu, că tot văd că se poartă conceptul sezonul acesta. Pui un cearșaf pe o laterală a autovehiculului și adormi la film sub stele. Și cu popcorn-ul în barbă, fără grijă că faci mizerie în pat.

Cinema pe șifonier, că pereții de mobilă gem

Fix cu cearșaful, dar atârnat de șifonier, le-am făcut și eu copiilor cinema la ei în „cartier” (a se citi „cameră” 😊), când au revenit din mini-vacanța de sărbători. Mare bucurie pe ei: era prima dată când se puteau uita la un film direct din paturile lor, dat fiind că nu au televizor la ei în dormitor.

Adică, le-am mai arătat eu, de-a lungul timpului, una-alta pe laptop, tabletă sau pe telefon, dar trebuia să ne înghesuim cu toții în patul lui Victor, cel de jos, ca să vadă toată lumea. Ceea ce nu era prea comod.

Cu ocazia asta am văzut și eu ecranul mai mare decât cel organizat în camera de hotel, la Paște, pentru că m-a ajutat forma dreptunghiulară a camerei să pun proiectorul un pic mai departe. Teribil de încântați au fost copiii! (Ca să nu mai zic că poți muta imaginea și pe tavan, dacă ți-e mai comod așa, pentru că proiectorul are ventilaţia gândită astfel încât să nu se încingă indiferent de poziţia în care îl așezi.)

Iar pe mine m-a cuprins o nostalgie la amintirea serilor din copilărie mea când făceam asta, eeee… Mă rog, atunci aveam un aparat cu diapozitive, departe tare de acest proiector Epson performant. A, și fără animații la discreție. For the record, n-am avut probleme cu gustări sfărâmicioase prin pat: la ei în cameră, copiii mei n-au mâncat. Nimic. Niciodată. (Sunt o mamă exagerată? Pentru mai multe sfaturi despre cum am făcut copiii să mănânce curat și ordonat, intră aici. După ce termini acest review, desigur. 😊) Deci n-au cerut nici de această dată.

Lui Tudor și Victor le-a plăcut că se vede bine, mare și clar. Dar sunetul nu i-a interesat (filmul nu era dublat); am avut o problemă cu driver-ul audio al laptopului la început, când l-am conectat, habar n-am ce s-a întâmplat. Mă rog, copiii urlau să aranjez proiectorul odată, nu le păsa lor că nu se aude nimic. Am dat un restart laptopului și, din fericire, s-a rezolvat. Nu că profităm de lipsa vecinilor și facem discotecă în apartament, dar ce mai e și asta, să te uiți la un film pe mutește?! E aberant, evident! Deci s-a auzit perfect, până la urmă!

Iar acum zi și tu: nu-i mișto ideea de cinema oriunde și oricând? Mai ales că vine vara curând și, Doamne ajută, o să stăm mai mult prin călătorii. Vorbesc cu tine, fie că ai sau nu copii. Dar sigur cu un proiector intră toată „lumea” la somn mai ușor…
About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

10 Comments

 • Oprisanu Valerica
  3 iunie 2021 at 9:21 pm

  Imi placce maaaxiiimmm! Mi-am pus barbatul in tema despre urmatorul gadget pe care mi-l doresc. wow, am inceput sa visez deja. cat de tare ar fi , sa vedem cu totii filmul fara inghesuiala prin pat, mai ales ca cel mic n-are stare si ne framanta ca pe cozonaci. asa poate zburda cat vrea.

  Reply
  • idri
   1 iulie 2021 at 12:59 pm

   Ăsta da avantaj :))) Îți țin pumnii să se îndeplinească!

   Reply
 • Carmen
  3 iunie 2021 at 9:57 pm

  Este foarte util acest gadget 🌞 Sotul e fan ecrane mari, ar fi un cadou ideal pentru el.

  Reply
  • idri
   1 iulie 2021 at 12:59 pm

   Clar! Dacă aveți și spațiu de proiecție, clar că e super pentru fanii ecranelor mari!

   Reply
 • Delia
  3 iunie 2021 at 10:10 pm

  Pff, ce s-ar bucura fetita mea de un astfel de proiector. Mi se pare super,mi-ai dat idee de cadou de ziua ei!

  Reply
  • idri
   1 iulie 2021 at 12:58 pm

   Mă bucur mult! Sper să îl folosiți cât mai mult, cu multă bucurie!

   Reply
 • Cristina
  4 iunie 2021 at 7:04 am

  Te înțeleg perfect! Eu mi-am cumpărat proiector pentru scoala… deh, asa vin profesorii pe la noi, cu tehnica de acasă. Însă ce petreceri au ieșit și acasa cu el… nu conta ca erau copii sau adulți…

  Reply
  • idri
   1 iulie 2021 at 12:58 pm

   Ce idee! Super! Bravo!

   Reply
 • Natalia Dabija
  4 iunie 2021 at 7:38 pm

  Mamă, ce chic aratăăăă!

  Reply
  • idri
   1 iulie 2021 at 12:57 pm

   Nu-i așa? 😀

   Reply

Leave a Reply