Menu
filosofeala

Tonul Perfect pentru caterincă

Pitch Perfect first look

Ori eram într-o dispoziţie extrem de fericită ieri seară, când am văzut Pitch Perfect 2 („Tonul perfect 2”), ori filmul ăsta e, într-adevăr, printre cele mai spumoase comedii care mi-au trecut prin sistem în ultimii ani, că am râs cu lacrimi şi bale – bine, aş putea să le pun şi pe seama popcornului prea sărat, dar nu. Am ratat prima parte a seriei, n-am ştiut despre ce e vorba decât din trailerele prinse pe la vizionări, aşa că m-am dus cu aşteptări la modul „comedie uşoară pentru femei”, la care deja îmi părea rău că mi-am luat şi bărbatul, că-i irosesc seara. Iaca, însă, că ne-am întrecut cu râsul amândoi şi unul cu altul, că filmul are glume pentru toată lumea. Şi, slavă doamnei producător/regizor Elizabeth Banks (also playing the „red-neck make-up anchor woman” Gail), multe dintre ele nu sunt deloc politically correct.

5706_D015_00120_0130R_COMP_CROP

A cappella în fundul gol

Pentru cine nu ştie chiar nimic despre producţia în discuţie, grasa (şi am voie să-i spun aşa, că am fost şi eu una) face tot filmul. Fat Amy este membră a celui mai celebru grup a cappella feminin din SUA (campioane trei ani la rând) – The Bellas, de la Universitatea Barden – şi eufemistic ar fi să spui că dă cu mucii-n fasole de la început – realitatea e că i se crapă pantalonii de la buric la noadă, fix în toiul momentului său din spectacol (la care asistă însăşi familia Obama, cu copii cu tot) şi nu există niciun petic de lenjerie intimă care să-i ascundă „America” de preşedinte.

Unde-s multe femei laolaltă e potenţial ridicat de scandal, dar şi de caterincă – mai ales unele pe seama celorlalte, dat fiind că sunt atât de diferite. În ecuaţie se mai învârt: o „moştenitoare” Bella care vrea şi ea în grup, tocmai în acest moment de cumpănă pentru campioane (puştoaica o să răstoarne frumos şi emoţionant situaţia spre final, aveam piele de găină pe sub fusta scurtă la momentul respectiv); un grup a cappella bărbătesc cu care diverse Bellas sunt combinate (inclusiv grasa, care o arde hard to get); un grup mixt nemţesc plin de muşchi şi fizionomii ariene campionii europeni a cappella, pe care fetele de la Bella trebuie să-i învingă în Campionatul Mondial, ca să se reabiliteze după ce Fat Amy le-a lăsat în fundul gol de reputaţie; un producător celebru care tocmai îl produce pe Snoop Dogg în studioul său, unde şefa grupului Bella s-a băgat într-un internship fără ştirea colegelor de cor.

5706_D031_00199_0214R_COMP

Acţiunea în sine nu e cine ştie ce. Dar fiecare moment este exploatat şi stors de glume, iar scenaristul pare că nu oboseşte până la sfârşit. Doar membrele Bella, ca şi idee de personaje (în afară de grasă, desigur, de la care te aştepţi oricând la ceva amuzant), parcă mai poartă un halou de seriozitate pe alocuri; în rest, toată lumea e ridiculizată şi caricaturizată, dar într-o manieră populară, de adunat empatia şi simpatia publicului.

Du-te să-l vezi şi dacă nu-ţi ridică moralul mai ceva ca ciocolata (cheese-cake here, please) sau nişte pantofi noi cu toc, te-aştept apoi cu reclamaţii. A: de mâine, 29 mai, pe ecrane pentru toată lumea.

Pitch Perfect 2

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply