Menu
PARENTING

Tratament pentru feţe gravide

selfie

„Vaaai, dar nu te-ai schimbat deloc la faţă!”, mă ia lumea din prima de vreo câteva săptămâni încoace. Şi cică eu ar trebui să mă bucur de constatarea asta, cică e un compliment. Că mi s-a umflat doar burta, nu şi capul. Acum, dacă stau să compar pozele făcute în ultimele săptămâni ale primei sarcini cu perioada echivalentă de acum, parcă, să zic, eram mai „gravidă” la faţă atunci. O fi fost şi de la tunsoare, nu doar de la hormoni, bine că acu’ am nimerit-o mai bine.

Anyway, în afară de acea „strălucire de sarcină” pe care, dacă ai noroc, o afişezi în trimestrul doi – după ce scapi de greţuri şi-nainte să te apuce retenţiile sănătoase de lichide – faţa unei gravide se poate umfla, păta de la soare, usca, sensibiliza. Numai bucurii. Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ferit de marea schimbare la faţă din sarcină, dar spun cu mâna pe inimă că aş fi încercat, chiar şi-aşa, fără probleme deosebite, orice tratament sau intervenţie mi-ar fi ieşit în cale. Cum umblu eu mult prin saloane şi clinici de înfrumuseţare cu treburi de serviciu, zău dacă n-aş fi fost cremuită, masată, injectată cel puţin o dată pe săptămână.

Glumesc. Bineînţeles că mă gândesc la repercusiunile pe care orice produs absorbit de piele le are asupra ăstuia mic cel mai mic din burtă, aşa că a trebuit să aleg cu foarte mare atenţie tratamentele faciale de încercat în sarcină. Iar unul care mi-a plăcut foarte mult – sau aşa cred, pentru că am adormit după primele zece minute de bibileală – este Superfood Pro-Radiance Facial, cu produse Elemis, pe care îl găseşti în oferta Ida Spa.

 

Lapte de măgăriţă pentru faţă de fetiţă

Când am văzut titlul tratamentului şi claim-ul (adică ce pretinde că face), am înnebunit: orice e cu super substanţe nutritive care, başca, promit (prin teste clinice) o creştere cu până la 61% a nivelului de hidratare a pielii şi cu până la 40% a elasticităţii să vină la mine. Mă rog, m-am dus eu până în Corbeanca, la spa-ul cu pricina, dar a meritat.

lg-1883

Iată ce mi s-a întâmplat în cele 75 de minute de răsfăţ – preiau din descrierea procedurii, că eu nu mai ţin minte decât că mirosea incredibil de frumos în cameră, m-am întins cu ditamai fizicul meu gravid pe un pat de tratament, m-am foit până mi-am găsit locul, iar doamna cea drăguţă, cu mâini fine, m-a demachiat delicat; apoi, prin somn, îmi atingea faţa ba ceva rece, ba ceva cald şi, evident, rezultatul, despre care o să detaliez la final.

 

Prin urmare, e de ştiut că:

  • Tratamentul are efect de revitalizare, lifting şi hidratare profundă a tenului;
  • Principalele sale elemente sunt:

serul activ cu: magneziu, cupru şi zinc, proteine extrase din mazăre, alge roşii, creţuşcă; acesta mai conţine şi microcristale de mică, dând o strălucire aparte tenului;

– masca bogată în aminoacizi extraşi din lapte de măgăriţă (foarte bogat în nutrienţi şi minerale esenţiale regenerării celulare şi foarte asemănător compoziţiei laptelui uman) – în altă ordine de idei, pregătesc un material despre beneficiile acestui aliment pentru sănătatea copiilor, mai ales în perioadele cu tuse… măgărească. Aşa că mamelor din lumea-ntreagă staţi pe recepţie. Masca este de tip peel-off – se aplică pe faţă în stare vâscoasă şi se întăreşte, având, astfel, un efect deopotrivă ocluziv (împinge în profunzimea dermului serul activ) şi de lifting facial.

Dupa masca peel-off urmează o mască de final care conţine: extras de miere, uleiuri esenţiale de citrice, ulei de jojoba, echinacea, ginko-biloba, amestecul având un efect profund de hidratare.

Ce-am văzut eu la final? În afară de faţa mea cheală de machiaj – concept cunoscut foarte puţinor oameni şi aproape deloc agreat de mine, cu toate că toate doamnele din astfel de saloane folosesc acelaşi compliment standard când mă văd aşa, dezgolită: „Arătaţi mai tânără!”, de parcă asta le învaţă la şcolile de consilieri de frumuseţe – chiar am observat că pielea feţei e mai fermă – şi vorbim de un moment al zilei în care, de obicei, pierd bătălia cu oboseala, adică după ora 20:00 – cearcănele de la stat cu ochii beliţi toată ziua în calculator, la lumină artificială de birou, au fost estompate, iar marea mea problemă de câţiva ani încoace (sesizată în poze, ca să nu fie loc de discuţii) şi anume guşa (sau, mai eufemistic, problemele cu linia mandibulei) părea să fi ieşit din scenă. Păcat că m-am dus direct acasă şi-n două ore eram în pat, în loc să mă trag într-o poză reuşită pe la panoul vreunui eveniment fiţos.

 A, şi dacă tot ajungi gravidă la Ida Spa, poate încerci şi procedura Peaceful Pregnancy Massage pe salteaua cu boabe de fasole; e un masaj care ar trebui să te scape de tensiunile acumulate la nivelul spatelui, de retenţia de lichide din mâini şi picioare şi, mai ales, de grijile inerente perioadei. N-am mai avut timp şi de asta, poate data viitoare, dacă va mai fi una.

Găseşti aici mai multe informaţii despre tratamentele şi pachetele Ida Spa. Cam aşa arată pe-acolo:

Ida Spa Corbeanca

 

Ida Spa Corbeanca

Ida Spa Corbeanca

 

Ida Spa Corbeanca

Sursa foto articol

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply