Menu
despre lucruri

Treburi bune de vreme rea

2-rainy-window

Poate multă lume își punea speranțele într-un alt weekend cu soare mare (în timp ce, în secret, înjurau canicula la ei acasă, în privat). Ei bine, țeapă, că ne termină ploaia ecuatorială de toamnă. Din păcate, vremea asta încurcă și niște planuri frumoase pe terasa la Mall Promenada, și anume evenimentul ”Fii cu ochii pe cer”, organizat în parteneriat cu Asociația Astronomică Urania, prin care suntem invitați să descoperim corpuri astronomice cu ajutorul telescoapelor și echipamentelor de observație de ultimă generație.

CuOchiiPeCer_1

Pe 22 și 23 august, între orele 16:00 și 23:00, ar urma să căutăm pete în Soare, corpuri și manifestări astronomice, protuberanțe și explozii solare, să admirăm Luna în primul pătrar, Saturn, Venus, Jupiter, Marele Roi din Hercule și deja sună prea SF, de mi-e și ciudă că plouă. Cine știe, poate duminică se remediază situația.

LaJoaca

Dacă nu și nu, pentru noi, ăștia cu copii, Promenada mai oferă și opțiunea de interior: atelierele educaționale pentru cei mici, organizate de Akka Show, sâmbătă și duminică, între 17:00 și 19:00, la etajul întâi al stabilimentului. Sâmbătă, copiii pot participa la un curs de creativitate în care vor învăța să realizeze măști personalizate, apoi vor păși în lumea muschetarilor, la o demonstrație de scrimă.

LaJoacaPePromenada

Duminică, cei mici sunt invitați să readucă la viață personaje de poveste: Hansel și Gretel, Matrioska, Asterix, Ileana Cosânzeana cu ajutorul poveștilor și jocurilor. Accesul la aceste evenimente este liber.

Săptămâna teatrului din plin

Începând de mâine, Muzeul Țăranului Român găzduiește, până pe 31 august, și altceva decât tarabe cu ii și linguri de lemn: 33 de spectacole și evenimente de teatru independent, adică cea de-a opta ediție a festivalului Undercloud, singurul festival internațional de teatru independent din România care a primit distincția programului european EFFE 2015-2016 – Europe for Festivals, un certificat internațional important acordat de Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa.

undercloud

Câteva dintre spectacolele de teatru înscrise în concurs sunt: N(AUM), Flori pentru Algernon, Promised Land, Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste, Omul pubelă – teatru descompus, Paravan. Două telefoane, La țigănci, Box FM, Noi. Nouă. Ne. Ni – Studii despre iubire, Cabaretul Cuvintelor, Happy End etc. Găsești aici programul întregului festival, iar de aici poți să-ți cumperi bilete, la prețul unic de 35 de lei bucata. A, dacă te riști să crezi că mai găsești bilete la locul faptei (sau te deplasezi din timp pân-acolo), poți beneficia de oferta ”Cumperi un bilet și primești unul gratis”, în caz că plătești cu card Raiffeisen la InfoPointul în curtea MȚR.

Dacă-ți mai spun că unul dintre selecționerii spectacolelor din concurs este Chris Simion, sigur te-am convins. Eu mi-am luat deja bilete pentru Promised Land de duminică; l-am văzut pe Istvan Teglas în distribuție și mi-a plăcut teribil de el ca popă în ”Peretele” Liei Bugnar de la Metropolis, așa că n-are cum să fie rău.

4promised-land-Dani-IonitaSursa foto

Again, dacă vremea asta strâmbă o ia pe calea cea dreaptă, mai avem niște opțiuni de distracție la ceas de seară, tot cu înclinație culturală, pe terasă la Mall Promenada: Festivalul Urban de Muzică și Teatru Hai Sus, între 24 și 30 august. Luni, miercuri, vineri și duminică ai parte de concerte jazzy – vorba lor, iar marți, joi și sâmbătă ești așteptat la spectacole de teatru, câte două pe seară. Manifestările încep la 19:30, accesul este liber, iar programul în detaliu poate fi găsit aici. Sincer, îmi cam face cu ochiul ”Bullets over Lipscani” de sâmbăta viitoare, că n-am reușit să-l prind la teatrul lui de baștină.

da-640x307

Deci treabă ar fi zilele astea, numai să nu ne încurce calculele și creierii ploia asta deja plictisitoare.

Sursa foto articol

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply