Menu
STIL DE VIAŢĂ

Am agitat şi testat trei produse pentru: faţă, păr, corp

produse frumusete spray

Povestesc despre trei produse de înfrumusețare lichide care trebuie scuturate zdravăn ca să-şi facă efectul: unul pentru faţă, unul pentru corp şi unul pentru păr.

Teoretic, toate produsele de înfrumuseţare care vin sub formă lichidă ar trebui agitate înainte de utilizare, pentru omogenizarea conţinutului şi activarea ingredientelor în vederea acţiunii lor cât mai eficiente. Practic, de cele mai multe ori, trecem cu vederea această indicaţie, şi ne mai şi plângem că „nu funcţionează, n-am văzut niciun rezultat, e apă de ploaie”. Probabil de asta au şi început să facă tot mai vizibile pe produse atenţionările de genul: „Agitaţi bine înainte de utilizare” („Shake well before use”).

Ca s-arăt cât de importantă e acest lucru, am ales trei produse de îngrijire care chiar nu funcţionează în lipsa operaţiunii în discuţie: produsul BIY (blend it yourself) de la Clinique, laptele de corp cu pulverizare Rogé Cavaillès şi uleiul de păr Batiste, tot de tip spray.

 

BIY de la Clinique trebuie agitat mai mult decât un pic

Este un pigment care-ţi transformă crema de faţă într-un BB, CC sau fond de ten, în funcţie de câte picături de culoare pui în doza pentru o utilizare. Trebuie să-l agiți bine, cam 10 secunde – scrie clar şi pe el treaba asta – altfel rămâne apos şi nu prinde culoarea. Procesul e un pic zgomotos din cauza biluţei din recipient, menită să ajute la omogenizarea compoziţiei, probabil.

Iată despre ce este vorba:

pigment Blent It Yourself Clinique

Mi se pare o invenţie minunată pentru persoanele cu ten sensibil, care sunt obligate să folosească numai un anumit tip de cremă de faţă, pe care acum o pot transforma şi în bază pentru machiaj ori strat de machiaj în sine. Pentru ele, da, e posibil să merite să plătească 154 de lei pentru un produs de 10 ml cu care să-şi ţină faţa departe de probleme.

Însă mie, fericita posesoare a unui ten fără mofturi, care suportă zi de zi şi BB, şi fond de ten – şi primer între ele la ocaziile mai speciale – nu prea îmi dă mâna la aşa cheltuială; mai ales că, nici în varianta cu două picături, nici în cea cu trei, produsul nu acoperă la fel de bine precum BB-urile clasice folosite până acum (nu mai aduc în discuţie fondul de ten…). 

spray lapte hidratant corp Roge Cavailles
Un pic de agitare şi hidratare expres
cu laptele spray Rogé Cavaillès

Mi-a plăcut foarte mult conceptul de lapte de corp-spray, cum de s-a gândit cineva la asta abia acum, când cremele de plajă cu genul acesta de aplicare există de când lumea?!

Probabil că ţine, în mare parte, de compoziţia substanţei din recipient pentru că, într-adevăr, şi acest produs are o textură mai „subţire” decât majoritatea sortimentelor de lapte sau loţiune de corp.

Chiar şi-aşa, produsul trebuie agitat ferm pentru ca s-ajungă la consistenţa recomandată în procesul de hidratare şi să obţii o pulverizare cu simţ de răspundere.

Apoi, nu te gândi că doar îl aplici şi te îmbraci – deşi textura este una uşoară, rapid absorbită de piele; nuuu, ca şi în cazul loţiunilor de plajă cu acelaşi sistem de aplicare, trebuie, totuşi, să mai întinzi produsul cu palma cât de cât, pentru uniformizarea stratului aplicat.

Însă utilitatea maximă a pulverizatorului iese la iveală când ajungi la zona dintre omoplaţi, foarte greu accesibilă – mie, cel puţin; sau, poate, n-am eu destulă mobilitate – şi care, de multe ori, rămâne nehidratată, că n-are cine mă unge pe spate.

 

Fără bucle triste cu uleiul de păr spray de la Batiste

Din nou, avem de-a face cu un produs care, dacă nu e agitat, nu livrează conţinutul declarat, adică uleiurile hidratante, care ar trebui să îmblânzească uscăciunea părului, fie ea de la natură, de la vopsea, decolorant, de la coafare sau de la buclele din născare.

ulei de par hidratant Batiste stylist

Am avut un început de relaţie uşor greoi cu acest produs, până am reglat:

  • distanţa de la care să-l pulverizez – se recomandă „an arm’s length”, dar mie mi se părea că am braţul aşa de lung, încât nu mai ajungea produsul la păr, aşa că mă tot apropiam, tot mai mult pulverizam, aşa că primele sesiuni de styling n-au avut cel mai fericit final;
  • cantitatea de pulverizat – producătorul recomandă să începi cu puţin produs, doar o peliculă fină, să masezi scalpul, să perii părul, să scapi de surplus şi abia apoi să evaluezi situaţia. Bineînţeles, eu am plecat cu cantitate mare din start, în ideea că părul e uscat şi trebuie temeinic hidratat! Numai că l-am cam încărcat, aşa că mi-am reconsiderat poziţia (da, am şi întins braţul mai departe, aşa cum scrie la a produsului carte).

În cele din urmă, am ajuns la un punct de echilibru şi mă pot bucura acum de acest produs cu care obţin un plus de hidratare a firului de păr în orice moment, adică nu sunt obligată să-l aplic doar după spălare, înainte de uscare şi coafare. Cel mai des l-am folosit după sală sau antrenamentele la piscină, când părul se udă foarte tare, trebuie uscat neapărat şi devine aspru după.

De obicei, pulverizez uleiul de la aproximativ cinci centimetri de rădăcina părului în jos, adică pe lungimea de fir care a tot fost supusă decolorării în perioada mea de blondă. Iar părul arată mult mai bine, e mai elastic şi are o consistenţă mai zdravănă.

Îngrijire agitată pentru frumuseţe relaxată vă urez!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply