Menu
STIL DE VIAŢĂ

Trei produse rezistente pentru priviri insistente (şi transpiraţii abundente)

produse machiaj rezistent test review

Multă lume mă complimentează pentru frumuseţea ochilor. Da… e mai mult de la natură decât de la machiaj. Dar asta nu înseamnă că-mi merge orice produs… mai ales de când cu transpiraţiile de la sală, care le fac uşor de scurs…


Machiajul ochilor îl fac la prima oră a dimineţii, după duş (aşa e de preferat, înainte să se trezească restul casei), pentru că-mi consumă cel mai mult timp, cam 15-35 de minute, şi vreau să-mi iau de-o grijă pentru tot restul zilei;
când am de ieşit, efectiv, din casă, mai întind doar fondul de ten, pudra, iluminatorul, fardul de obraz şi cel de sculpting şi gata! Promit, e „şi gata!” de data asta.

De ce-mi ia, în medie, o juma de oră bibileala pe la ochi? Pentru că presupune următoarele: aplicat bază, aplicat pudră, conturat sprâncene, aplicat fard, aplicat dermatograf şi/sau tuş (în general, peste linia mai groasă de creion dermatograf mai trag una, mai subţire, fix la baza genelor, cu un eyeliner lichid sau cariocă, pentru un contur mai pronunţat al pleoapei superioare) şi, în cele din urmă, aplicat mascara (termenul e generic, de obicei folosesc 3-4 produse de acest tip simultan, că unul e pentru alungire, unul pentru definire, unul pentru volum etc., u know how this works…). Bineînţeles, toate operaţiunile acestea sunt însoţite de multe retuşuri şi scroll-uri pe social media, mail(uri), mesagerii.

Ca să trecem la subiectul de faţă: în afară de produse care să se potrivească stilului meu, nuanţei ochilor, tehnicii de machiaj folosite etc., am nevoie şi de produse care să reziste sub asaltul transpiraţiilor din timpul antrenamentelor, astfel încât să nu ies din sală scursă toată, deformată etc. Am mai scris despre astfel de produse aici  şi aici, dar cu referire la machiajul tenului, în general.

De data aceasta, vorbesc despre trei scule rezistente pentru ochi:

 

Paleta de machiaj Barry M. „Fall in love”, Marionnaud

Are nişte culori minunate, le-am folosit pe toate, în afară de una: nuanţa de roşu de pe rândul de sus, în mijloc. Mi s-a părut prea aprinsă ca s-o includ în machiajul ochilor. În rest, după cum se vede şi în poză, cel mai mare consum este pe nuanţa cea mai deschisă (stânga-sus) – pe care o aplic în colţul intern al ochilor şi pe arcadă – apoi pe maroniul de pe rândul de jos – pe care îl întind pe mare parte din pleoapă.

paleta machiaj  barry m marionnaud review

paleta machiaj barry m marionnaud test

Machiajul rezultat cu această paletă este un pic mai puternic decât unul „natural” în accepţiunea clasică a termenului, însă foarte potrivit peisajului de sezon rece – şi foarte potrivit nuanţelor de pe faţa mea: tenul deschis, ochii albaştri, părul şaten.

Culorile rezistă cu succes în antrenamente, nu le laud degeaba. Repet: eu le aplic după ce am tencuit pleoapa cu fond de ten şi pudră, ca bază de machiaj. O găseşti aici (văd că e la reducere) sau în magazinele Marionnaud (nu în cel de pe Magheru, cel puţin, că am intrat eu de curând pentru un gloss şi mi-au spus că nu ţin gama Barry M.)

 

Rimelul Mascara MED XL-Volume

Spre deosebire de „colegul” Mascara MED Classic, de care nu pot spune că am fost dată pe spate (s-a şi nimerit să-l folosesc în tandem cu un dermatograf tare capricios, de nu mai ştiam ce mă enervează, creionul sau rimelul), produsul de faţă mă încântă maxim: are o periuţă care desparte şi unge foarte frumos genele (cu un diametru mediu, genul care mie mi se potriveşte cel mai bine în tehnica de machiaj, adică mă mâzgălesc cât mai puţin posibil), iar soluţia chiar îndeplineşte claim-ul de pe pachet: „susţine procesul de creştere a genelor” şi pe cel din comunicatul de presă: „genele tale vor fi mai lungi, mai dese, îmbrăcate într-un negru intens”.

rimel mascara med xl volume review

Dar, mult mai important în contextul de faţă, stă bine pe gene în condiţii extreme, deşi n-are vreo menţiune de waterproof şi nici nu mă chinui cu el seara, la demachiat. Aşa că îl recomand din suflet; îl găsiţi aici, pe site-ul distribuitorului, sau, ceva mai ieftin, la Bebe Tei.

 

Creionul dermatograf Trend It Up Contour & Glide (Kajal)

Dintre toate sculele pe care le folosesc pentru machiajul ochilor, dermatograful are cel mai mare rulaj. Pentru că, dacă fără fard mai pot ieşi din casă, fără contur de pleoape niciodată! Astfel încât sunt mereu în căutare de creioane bune, nici moi, nici dure (adică nici să se rupă una-două, nici să se întindă, nici să zgârie), care să nu lase fulgi, să reziste şi să nu-mi ia un strat de piele la demachiat. Şi nici să nu coste cât un mascara, evident.

Pe cel de faţă l-am găsit la DM (ştiţi, reţeaua de magazine Drogerie Markt), a costat în jur de 10 lei (c-o fi fost 11, c-o fi fost 12, nu mai ştiu, oricum, până în 15 lei) şi am fost extrem de încântată de el. Spun am fost, că l-am şi terminat pân-am apucat eu să scriu articolul ăsta, iar la DM n-am mai ajuns de atunci (deci acum folosesc altceva, ceva ce mi-a căzut în mână, dar nu merită menţionat, că se cam întinde).

creion dermatograf dm trend it up kajal negru

Dermatograful acesta de la Trend It Up nu se ascute, ci este retractabil, nu lasă fulgi – deşi e tip Kajal (vezi aici de ce zic asta, precum şi diferenţa dintre Kajal şi Kohl şi ceea ce noi numim „tuş”) – nu se întinde şi nu cedează la transpiraţii. A, şi se aplică uşor, aşa că e potrivit pentru orice novice într-ale machiajului sau orice femeie grăbită şi/sau smucită, aşa, ca mine.

Sper că ţi-am făcut ziua mai frumoasă cu aceste recomandări şi ţi-am dat şi nişte idei de cadouri!

Sursa foto articol: Britvich | Dreamstime.com

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply