Menu
SĂNĂTATE

Trusă de mare importanță pentru piele în siguranță

trusa creme terapeutice

Sezonul estival o fi pe final, dar la vacanțe și ieșiri la aer e liber tot anul. Iar asta implică, din păcate, nu doar distracție, ci și ușoare accidentări și probleme ale pielii.


În casa asta suntem doi adulți care fac sport intens, iar unul dintre antrenamentele preferate de amândoi este bagboxing-ul, adică vai și-amar de monturile noastre de la mâini; apoi, unul dintre acești adulți – nu spun care – este suficient de repezit încât să se lovească de orice colț de mobilă, chiar dacă se poate plimba prin casă în siguranță cu ochii închiși, ca orice om care își cunoaște domiciliul, să se taie/înțepe/pârlească când gătește sau face curat. And then there are the kids: se bat, se zgârie, aleargă, se împiedică și cad sau sunt curioși să folosească instrumente ascuțite pe care nu le stăpânesc.

Asta se întâmplă tot anul, iar sezonul cald aduce niște ”bonusuri” de care cu drag ne-am lipsi: arsuri solare, iritații ale pielii de la căldură, piele uscată de la plajă, plus o gamă largă de accidentări în aer liber. Cu toții avem semne de bună purtare și, sincer, nu cunosc om să nu aibă, din vreo etapă a vieții.

Ideea este că am strâns câteva alifii (cremă, gel, spray, serum, balsam) cu efect terapeutic – fie de nevoie, fie că le-am primit pentru testare/promovare – și-am zis să vi le prezint, pentru cazul în care… Eu sper să n-aveți nevoie, totuși, dar să știți la ce să vă gândiți dacă.

produse iritatii arsuri probleme piele

KRAUTËR®, Gel pentru calmarea iritațiilor pielii cu plante BIO

gel krauter bio piele iritata

Ce promite: Revigorează, relaxează și calmează pielea înroșită, arsă de soare, precum și pielea care prezintă iritații rezultate în urma înțepăturilor de insecte, plante iritante și mici zgârieturi. Menta BIO din componența produsului tonifică musculatura, stimulează circulația sanguină periferică și are proprietăți astringente.

Ce a făcut pentru mine/noi: L-am folosit pe tot felul de mici iritații ale pielii sau zgârieturi, însă cel mai bine s-a văzut efectul pe înțepăturile de țânțar care, în cazul lui Victor cel cu fond alergic, se transformă în ditamai petele pe piele. Trebuie să recunosc că el urăște crema asta, nu îi place senzația pe care i-o lasă pe piele – probabil îl înțeapă din cauza mentei – însă blândele se calmează peste noapte și nu-l mai mănâncă. Deci nu se mai scarpină până îi dă sângele. Îl poți achiziționa de aici.

 

HERBAMEDICUS, Gel cu Aloe Vera

herbamedicus aloe gel arsuri solare

Ce promite: Gel pentru protejarea întregului corp, bazat pe o rețetă cu Aloe Vera. Protejează și catifelează pielea, efect de fortifiere calmând pielea iritată (este descrierea producătorului, eu nu m-aș fi exprimat așa de lemn niciodată…)

Ce a făcut pentru mine/noi: A calmat foarte bine arsurile solare. Teoretic, nu ar trebui să avem arsuri, practic, se pare că nu aplicăm crema de protecție atât de conștiincios pe cât am crezut… Ideea este că alină disconfortul pielii (a)prinse de soare, fie că ai stat la plajă sau te-ai înroșit pe umeri cât dădeai copilul în leagăn în parc. Nu l-am încercat pe față, pentru că nu am probleme cu arsurile în zona asta – unul dintre avantajele machiajului la plajă. Îl poți achiziționa de aici.

 

BEPANTHEN, Unguent protector pentru bebeluși

bepanthen unguent bebelusi piele iritata tatuaje

Ce promite: reprezintă eficiența și siguranța în protejarea pielii împotriva iritațiilor de scutec și a ragadelor mamare. Prin componenta sa activă panthenol (pro-vitamina B5) acționează din interior și accelerează procesul de refacere a pielii. Prin intermediul lanolinei, acționează din exterior, întărind funcția de barieră naturală protectoare a pielii.

Ce a făcut pentru mine/noi: Bebeluși nu mai sunt de mult la noi în casă, așa că și produsul a cam fost dat uitării. Însă pot garanta pentru eficiența lui de pe vremea când schimbam scutece și când îmi schimbam folia de pe tatuajul proaspăt bătut. Da, am făcut cunoștință cu Bepanthen cu ceva timp înainte să fac cunoștință cu primul meu copil și de atunci m-am convins că funcționează pentru tratarea pielii agresate. Îl poți achiziționa de aici.

 

GEROVITAL, Gel răcoritor după plajă

gerovital gel racoritor dupa plaja

Ce promite: Prin structura de gel, produsul asigură răcorirea și confortul pielii după expunerea la soare. Extractul de aloe vera este bogat în aminoacizi esențiali, vitamine și minerale. Pantenolul din formulă are rol în procesul de regenerare. Gelul se absoarbe ușor și lasă o senzație  plăcută pe piele.

Ce a făcut pentru mine/noi: Într-adevăr, răcorește pielea încinsă de soare, dar nu mi se pare că are un efect de calmare la fel de puternic precum produsul de la Herbamedicus, prezentat anterior. Cu acela, nuanța pielii pătate de soare se uniformiza destul de repede, pe când acesta mi se pare că alină mai mult senzația de disconfort (piele uscată, ”strânsă”, care înțeapă), fără a acționa terapeutic în profunzimea țesuturilor. Cu toate astea, tubul Gerovital este mult mai simplu de aranjat în bagaj decât borcanul Herbamedicus, așa că l-am preferat în călătorii. Îl poți achiziționa de aici.

 

RANISEPTOL, Spray pentru răni și leziuni cutanate

raniseptol spray leziuni cutanate

Ce promite: are acțiune antibacteriană, susține regenerarea epidermei și a mucoaselor, previne infectarea leziunilor cutanate, calmează iritațiile pielii, ajută la vindecarea arsurilor, escarelor, tăieturilor și zgârieturilor.

Ce a făcut pentru mine/noi: Miracole. Efectiv, a făcut un miracol pentru mine: am apucat în mod nepotrivit o conservă de ton, iar când am tras de cheiță ca s-o deschid, zimții capacului mi-au intrat în palmă vreo jumătate de centimetru. Vorbim despre o rană adâncă ce ar fi avut nevoie, în mod normal, de copci.

Dar cum sunt eu mereu singură la birou (a se citi ”acasă”) și peste poate de ocupată, am preferat să mă doftoricesc ad-hoc, cu acest spray, comprese sterile și leucoplast. Am urmat întocmai instrucțiunile de folosire – agitat tubul, pulverizat de la aproximativ 10 cm pe rană, aplicat de 2-3 ori pe zi etc. – și am ajuns de la ziua unu, în care, super bandajată, abia puteam ține bara în mână la sală, la rană închisă în nicio săptămână. În afară de asta, n-am mai avut nevoie de betadină, apă oxigenată, creme. Doar cu spray-ul acesta rana s-a și vindecat, iar cicatricea aproape a dispărut (vezi foto).

cicatrice taietura raniseptol

De la stânga la dreapta: 1. Imediat după accident; 2. La două zile după; 3. Astăzi, la o lună și o săptămână după.

Dar ca să vezi ce înseamnă adecvarea produsului la problemă și respectarea instrucțiunilor de folosire, trebuie să mărturisesc că este a doua experiență cu acest spray, iar prima a fost un eșec total. L-am folosit în timpul unei șederi pe litoral, pe o rosătură făcută de un pantof. Nu l-am aplicat cum trebuie și nu am protejat rana de factorii de mediu – soare, apă, nisip etc.. Astfel încât m-am chinuit cu buba aia usturătoare toată săptămâna cât am stat la mare. Apoi, s-a vindecat de la sine, ca de fiecare dată. Îl poți achiziționa de aici.

 

AESTHETIC DERMAL, Skin Retrieval, Post Treatment Skin Recovery

ser skin retrieval post chirurgical

Ce promite: ser pentru vindecarea cicatricilor după intervenții chirurgicale. Conține ingrediente active precum: extract de viță-de-vie cu efect anti-îmbătrânire, extract de Gingko Biloba care stimulează microcirculația sanguină, acid gliceritinic și mentol, care ajută la calmarea pielii și reducerea roșeții, precum și la păstrarea nivelul optim de hidratare pentru a susține refacerea pielii.

Ce a făcut pentru mine/noi: Mi-a hidratat pielea, mai mult nu pot spune pentru că, la vremea la care l-am folosit, nu am avut probleme speciale. Rămăsesem în pană de cremă de noapte, așa că am apelat la acest ser. Teoretic, nu părea alegerea cea mai potrivită pentru tenul meu foarte uscat – în general, folosesc o cremă peste serurile de față, altfel simt că mă strânge pielea – însă ne-am înțeles bine, pielea rămânea fină și hidratată. Cu mirosul m-am împăcat mai greu, pentru că produsul nu conține parfum și are un miros înțepător, probabil de la mentol. Îl poți achiziționa de aici.

 

ECOOKING, Multi Balm

ecooking multi balm iritatii piele

Ce promite: Ajută la regenerarea pielii afectate de anumite iritații sau arsuri provocate de razele solare. Extrem de hidratant. Balsam multifuncțional pentru pielea uscată sau crăpată.

Ce a făcut pentru mine/noi: Și fix pe asta l-am folosit: cuticule uscate, coate uscate, chiar mi-am făcut masaj la tălpi (a se citi ”bătături de la adidași”) cu el înainte de culcare. Textura pielii se ameliorează vizibil, produsul este foarte emolient, însă trebuie folosit cu consecvență pentru o schimbare de durată. L-am mai folosit și pe înțepăturile de țânțari atunci când Victor chiar nu mai suporta gelul de la Krautër. Chiar calmează pielea, însă dezavantajul este că se absoarbe foarte greu. Îl poți achiziționa de aici (arată altfel ambalajul, dar e același conținut).

 

AVENE, Cicalfate, cremă reparatoare

avene cicalfate crema reparatoare

cicatrice cuptor crema avene cicalfateCe promite: bogată în Apă Termală Avène, crema calmează epiderma fragilă. Textura sa cremoasă favorizează întinderea și formează un film protector care facilitează refacerea optimă. Este indicată pentru iritația straturilor superficiale ale pielii cauzată de diferite tipuri de agresiuni (climatice, intervenții dermatologice superficiale). Sulfacratul micronizat, un ingredient activ unic, favorizează repararea pielii. Asocierea e sulfat de Cupru și sulfat de Zinc limitează riscul proliferării bacteriene.

Ce a făcut pentru mine/noi: Am folosit-o în două cazuri: mi-am tratat o lovitură provocată de un colț de mobilă, iar rezultatul a fost că vânătaia a trecut printr-un proces foarte scurt de vindecare față de cum știam că se întâmplă; iar a doilea caz este în desfășurare: aplic crema pe cicatricea rămasă de la o arsură de cuptor, cu speranța că nu voi rămâne, ca în alte situații similare, cu o cicatrice timp de ani de zile. O poți achiziționa de aici.

 

BONUS:
RANISEPTOL Arsuri, Spumă pentru piele deteriorată de factori termici și expunere la soare

raniseptol spray arsuri

Ce promite: hidratează și emoliază pielea în cazul expunerii excesive la soare sau solar. Concentrația mare de substanță activă, 10% pantenol, îngrijește și calmează pielea iritată și înroșită, deteriorată din cauza factorilor termici și a soarelui.

Ce a făcut pentru mine/noi: Deocamdată, nimic, pentru că abia l-am primit în această dimineață, nu am apucat decât să-l pozez. Însă, bazându-mă pe succesul înregistrat de spray-ul pentru leziuni produs sub aceeași marcă (reiau: când e folosit corect), am zis că e util să spun lumii că există și această variantă, utilă celor cărora le place plaja… prea mult. Îl poți achiziționa de aici.

 

Vacanță frumoasă și aveți grijă de pielea voastră!

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply