Menu
SĂNĂTATE

Un nou vis spre îndeplinire: încep a dinţilor albire!

albire dinti ceris dent carmen popescu olteniceanu

După ce, anul trecut, m-au convins să-mi pun aparat, prietenii de la Ceris Dent mi-au lansat o nouă provocare: albirea profesională a dinţilor la domiciliu. 


Am pătimit toată viaţa din cauza dinţilor mei aşa-numiţi „submineralizaţi” de către orice specialist care i-a analizat. E o chestie genetică şi n-am decât să mă străduiesc pentru cea mai bună alimentaţie, igienă şi relaţie cu stomatologul ca să o ţin sub control.
Dar această stare are impact atât asupra sănătăţii, cât şi asupra aspectului danturii, prin imprimarea unei nuanţe gălbui, nu deosebit de deranjantă, dar cam departe de mult râvnitul „alb de Hollywood”.

O altă explicaţie a culorii gălbui a dinţilor ar fi tratamentul cu antibiotice urmat de mama pacientului în sarcină – dar nu-mi mai amintesc dacă a mea mi-a povestit că a trecut prin aşa ceva sau doar am citit despre asta în articolele despre cauzele acestei discromii. Ideea e că mi-am urât dinţii „galbeni” toată viaţa.

Ideea albirii lor mi-a trecut şi mie prin cap de câteva ori – mai ales de când viaţa mea socială a explodat odată cu mutarea în Capitală; başca mi-a fost propusă şi de medicii stomatologi pe la care m-am perindat de-a lungul timpului. Însă singura metodă căreia i-am dat curs – pentru foarte puţin timp (şi cică bine că m-am oprit) a fost aceea a pastelor de dinţi cu efect de albire (cu efect abraziv asupra smalţului, de fapt), care, oricum, n-au făcut mare lucru. Mereu mi s-a părut o procedură destul de agresivă cu dantura, de aici şi rezervele mele pe subiect.

 

Noaptea e un… tratament bun

medic stomatolog Carmen Popescu Olteniceanu Ceris Dent

Dr. Carmen Popescu Olteniceanu, medic stomatolog Ceris Dent

Eh, iată, totuşi, că s-a găsit leac. Pentru reticenţa mea, zic; că, pentru nuanţa gălbuie, nu se ştie încă, vedem unde ajungem. Dat fiind că se plimbă mult pe la congrese şi seminarii în domeniu, doamna doctor Carmen Popescu Olteniceanu, medic stomatolog la Ceris Dent, a aflat despre noul trend în albirea profesională a dinţilor la domiciliu – însă monitorizată la cabinet: cea cu ajutorul kit-ului Zoom produs de Philips.

(Mă rog, nici nu mă mai miră coincidenţa, că deja multe îmbunătăţiri din viaţa mea au fost aduse de această marcă: vezi cele două campanii „Picioare de podium” by Philips Lumea, vezi ritualul nostru de igienă orală cu Philips Sonicare, vezi alimentația mea formată, în mare parte, de legume făcute la abur cu steamer-ul Philips, vezi placa de păr și fierul de călcat etc. etc.)

Doamna doctor mi-a explicat că aceasta este o albire treptată, cu o soluţie cu concentraţie scăzută (revin cu detalii tehnice într-un articol ulterior, împreună cu sfaturile aferente pentru buna desfăşurare a procesului), deci se va desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni (6-8-10) şi constă în purtarea, pe parcursul nopţii, a unei gutiere din silicon umplute cu această soluţie. Atât. Dimineaţa o dai jos, o speli, o pui la loc în cutiuţa ei finuţă, te bucuri de dinţii mai arătoşi.

Aşa că mi-am făcut câteva poze de început, să ştim de unde plecăm şi, Doamne ajută, să evoluăm cât mai mult. Sunt conştientă că dinţii mei nu vor străluci niciodată în albul pastilelor Orbit – şi nici nu cred c-ar părea natural un astfel de zâmbet – însă spun cu mâna pe inimă că orice nuanţă mai deschisă e mai plăcută decât cea de acum. Dar ce m-a încântat în mod deosebit la acest tratament este ideea de albire cu blândeţe, treptat şi sustenabil.

kit albire dinti acasa philips zoom gutiera


Prin urmare, doamna doctor mi-a luat săptămâna trecută mulajul pentru gutieră (până scap de aparatul de pe arcada de jos, voi face albirea doar în partea de sus; deci, cu atât mai mult se va vedea diferenţa între before şi after); ieri am fost s-o iau, împreună cu seringile cu soluţia de albire, iar azi-noapte am folosit-o pentru prima dată.

A fost foarte ușor de pus și de suportat până dimineață și cred că secretul pentru asta – în afară de o construcţie bună a gutierei în sine – este să n-o umpli cu soluţie de albire, ca să nu refuleze în cavitatea bucală.

tratament albire dinti acasa zoom philips

(de la stânga la dreapta) FOTO 1 şi 2: cu gutiera pe dinţi, după prima noapte de tratament. FOTO 3: scot gutiera.

Cam atât deocamdată, dar staţi pe-aproape pentru impresii treptate. O să-ncerc măcar la 2-3 zile să mă pozez, să monitorizez procesul. Bineînţeles că sunt curioasă cum evoluez!

Şi? Voi aţi încercat vreodată o albire dentară? Prin ce procedeu? Cum a funcţionat?

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

4 Comments

 • Simona
  19 septembrie 2018 at 12:04 pm

  Am facut albire in cabinetul medicului stomatolog, cu lampa uv. Rezultatul a fost imediat, plecand din cabinet cu dinti mult mai albi dar si cu o sensibilitate care a tinut cam trei zile in sensul ca de cate ori deschideam gura sa vorbesc sau sa mananc simteam un suierat, o durere usoara la nivelul dintilor. A trecut si am ramas cu dintii cat de cat albi, ce-i drept s-au mai pigmentat in timp, dar nu am revenit la “galbenul” de dinainte. M-ar tenta si metoda asta cu gutiere, poate ne dai si costurile intr-un articol viitor

  Reply
  • Idriceanu
   19 septembrie 2018 at 12:09 pm

   Exact acea sensibilizare vreau s-o evit. Desigur, în articolele următoare voi reveni şi cu sfaturi, dar şi cu costuri pentru procedură.

   Reply
 • […] o lună şi jumătate, povesteam aici, cu mult entuziasm, despre cum am început un tratament de albire a dinţilor la domiciliu. Astăzi […]

  Reply
 • […] primele două articole cu această temă am vorbit despre cum am ajuns să accept această procedură, despre substanţa folosită în albirea dinților la do…, despre recomandările de stil de viaţă în palalel cu albirea, despre albirea la cabinet versus […]

  Reply

Leave a Reply