Menu
STIL DE VIAŢĂ

Un obiectiv turistic generos: Dino Parc, mai mare și mai fioros

dino parc rasnov press trip extindere

Parcul tematic de la Râșnov a ascultat dorințele turiștilor: s-a extins, s-a îmbogățit cu exponate și a devenit mai interactiv.


Ieri le-am dat copiilor o zi de vacanță de la grădiniță și-am tras împreună o fugă (de vreo trei ore dus și trei întors, dar nu s-au plâns cine știe ce, că-i fascinează drumurile cu autocarele) până la Dino Parc Râșnov, pentru un eveniment de presă.
Nu era prima dată când vizitam parcul tematic, așa că eu, cel puțin – că ei nu știu dacă își mai aminteau exact ce văzuseră prima dată acolo – eram curioasă de noutatea pe care teaser-ul din invitație ne-o promitea: ceva ”foarte mare”.

georgiana idriceanu copii press trip dino parc

Dar cum socoteala organizatorilor nu s-a potrivit nici cu cea a vremii cu vânt turbat, nici cu cea a copiilor plictisiți, legați de un scaun timp de trei ore și proaspăt evadați între atracțiile parcului, nici conferința de presă în natură, la botul surprizei preistorice, nu avea să se mai întâmple.

Am aflat, însă, că huiduma pe care abia am reușit să o prind în poză – în timp ce ăla mare îmi urla de frig, iar ăla mic, de căzătură în genunchi printre rădăcini de copaci – se numește Seismosaurus, are 45 de metri lungime și reproduce cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în lume.

Dino Parc Rasnov seismosaurus

dino parc rasnov seismosaurus

copii dino parc rasnov seismosaurus

Programul de voie pe care l-am avut prin parc după masa de prânz s-a tradus, în cazul nostru, prin activități recreative și cu mare potențial de murdărire, desigur, în zona locurilor de joacă: Tudor, cu fascinația lui pentru pirați, a descoperit și exploatat cu mare bucurie corabia cu trei punți, tobogane, ascunzători și timonă (o altă noutate a parcului), iar Victor și-a potolit dorul de plajă la groapa cu nisip, dotată cu toate sculele trebuincioase, fie că vrei să sapi o groapă, să construiești un castel sau să torni nisip în capul colegilor de joacă, din păcate.

 

 

 

Prin urmare, despre restul noutăților Dino Parc am aflat de la organizatorii excursiei și din comunicatul de presă, așa că ți le transmit fix cum le-am primit:

  • Noua zonă dedicată dinozaurilor și mamiferelor preistorice care au trăit pe teritoriul României, în Țara Hațegului. Prin aceasta, parcul ajunge la 100 exponate reproduse în mărime naturală și atestate științific;

dino parc tara hategului

dino parc tara hategului

dino parc elefant hateg

dino parc tara hateg

  • Expoziția ”Animale și plante din trecutul Pământului Românesc”, organizată în colaborare cu Muzeul de Geologie, amplasată la etajul I al clădirii principale a parcului (cea pe unde se intră, cea care găzduiește și magazinul de suveniruri, toaletele etc.);
  • Cinematograful 360 de grade, care permite vizionarea filmelor tematice într-un format nou, interactiv;
  • O peșteră special amenajată în care se găsesc fosile de dinozaur și o cameră senzorială cu sunete de dinozauri – în asta din urmă am intrat și m-am speriat de mi-a sărit gluga hanoracului de pe cap, vorbesc serios. Bine, eu mă sperii și când mă împiedic de o jucărie în propria-mi casă, nu sunt relevantă pentru nivelul de thrill, dar chiar te surprind efectele care condimentează scurta poveste din camera senzorială în care este vorba despre un dinozaur agitat.

camera senzoriala dino parc rasnovSursa foto

copii dino parc rasnov


Cu toate aceste noutăți, suprafața totală a parcului s-a dublat – doar ca să știi să aloci, în traseul de vacanță, mai mult timp pentru următoarea ta vizită în familie la Dino Parc Râșnov.

Adică, ai mei au petrecut aproape două ore numai prin corabie, groapa cu nisip, pe leagăne și eternele mașinuțe cu fise – care n-au nicio treabă cu dinozaurii sau preistoria, dar trebuie să trăiască și ele cumva, nu?

Și o altă jumătate de oră între rafturile cu suveniruri dinăuntru. Nu mai zic de cât timp ai nevoie acolo dacă copilul tău chiar este pasionat de dinozauri și mai și știe să citească explicațiile amuzante despre viața preistorică înșirate prin parc.

Îți doresc o vizită plină de învățăminte și vreme cuminte!

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply