Menu
PARENTING

Vă pun la curent cu inovaţiile Avent

centrul Philips Eindhoven High Tech Campus

Mai ţineţi minte când am fost la Eindhoven şi Amsterdam? Nu m-am plimbat aiurea, ci pentru voi noutăţi am, de la Centrul pentru Cercetare şi Inovare al Philips. 

Deşi prefer ieşirile „de lucru” de dimensiuni mari, adică alături de mulţi colegi de breaslă, că, normal, unde suntem mulţi şi veselia creşte, tare mândră am plecat în delegaţie la Amsterdam că sunt singurul om din media de la noi ce are privilegiul de a păşi în Centrul de Cercetare şi Inovare al Philips din cadrul High Tech Campus de lângă Einhoven.

Asta s-a întâmplat la jumătatea lui martie, cu ocazia celei de-a doua ediţii a Philips Avent Global Scientific Symposium, eveniment care s-a desfăşurat sub titlul: „Perspective asupra hrănirii şi somnului: de la sarcină la locul de joacă” (Perspectives on feeding and sleep: from pregnancy to playground). Bineînţeles, în afară de mine, au mai fost jurnalişti, bloggeri şi specialişti (în diverse domenii conexe temei evenimentului), veniţi din toată lumea.

centrul cercetare Philips Eindhoven

centrul cercetare inovare Philips Eindhoven

La fel de încântată cum eram când ne duceau cu grădiniţa sau şcoala prin fabrici şi uzine sunt şi acum, la bătrâneţe, când primesc câte-o invitaţie din asta, să merg să văd cum iau naştere lucruri pe care, altfel, le luăm de-a gata de pe rafturile magazinelor, fără să ne gândim la munca din spate, la studiile şi eforturile pe care producătorii le fac ca să ajungă tot mai aproape de gusturile şi, evident, sufletul consumatorilor.

 

20 de teste pentru un biberon

Exact acesta a şi fost punctul de plecare în toate prezentările la care am asistat în acea zi, fie ele în PowerPoint, fie pe viu, în laboratoarele Centrului: un melanj între punctul de vedere fiziologic de care s-a ţinut cont în construcţia produsului în cauză (de exemplu, pentru design-ul tetinelor, referinţa a fost modul în care se desfăşoară suptul la bebeluşi) şi feedback-ul consumatorilor. Pe scurt, „Listen to the needs, notice the details” – „Ascultă nevoile (consumatorilor, n.r.), observă detaliile”, vorba unui membru al echipei de cercetare Philips.

inovatii produse Philips Avent

Da, ne-au plimbat şi prin zone cu grad maxim de confidenţialitate, unde n-am avut voie să facem poze sau să filmăm, acolo unde se fac, efectiv, testele de produs. Am văzut cum sunt „maltratate” biberoane şi tetine în toate felurile ca să li se verifice anumite caracteristici – despre care obiceiurile de consum observate de oamenii de la Philips au lăsat de înţeles că sunt foarte importante pentru cei care folosesc aceste produse; am asistat la „concerte” comparative ale diverselor modele de pompe de sân ca să ni se demonstreze îmbunătăţirile de care a beneficiat produsul.

centrul cercetare Philips Eindhoven biciclete

 



Am auzit şi văzut o mulţime de lucruri în ziua aceea şi tare rău îmi pare că am 
putut păstra foarte puţine dovezi de pe urma ei. Însă am reţinut

următoarele treburi care merită menţionate:

1. Filosofia mărcii a evoluat, de-a lungul timpul, de la „Design the right product” la „Design the product right”;

2. Pentru fiecare model de biberon se fac 20 de teste clinice;

3. Majoritatea angajaţilor centrului vin la muncă cu bicicleta, pe care o „parchează” fără reţineri printre copacii de pe spaţiul verde din faţa clădirii. So cool!

 

 

Suzete mai aerisite şi pompe de sân mai iscusite

Trec la lucruri concrete şi vă povestesc despre două categorii de produse noi Avent ce vor apărea şi la noi în curând: gama de suzete Ultra Air şi noua gamă de pompe de sân Comfort, ambele aducând inovaţii importante faţă de versiunile care se găsesc acum pe piaţă.

Suzetele Philips Avent Ultra Air

Noua gamă include modele pentru bebeluşii de 0-6 luni, precum şi pentru cei de până la 18 luni, iar inovaţia pe care o aduc constă în noul design al discului de protecţie, ce prevede patru orificii de aerisire, pentru o circulaţie mai bună a aerului. Cred că orice părinte ştie – oricât de puţin timp ar fi folosit o suzetă copilul său – că aceste accesorii de puericultură îi pot provoca celui mic iritații ale pielii din jurul gurii, din cauza umezelii care se creează în zonă.

suzete Philips Avent Ultra air

suzete Philips Avent ultra air dinozaur

Cele patru găuri tăiate în protecţia pentru buze – făcută dintr-un material foarte uşor, cu margini rotunjite, pentru confortul copilului – lasă pielea să respire şi previne problemele cutanate. Evident, această inovaţie vine la pachet cu restul specificaţiilor extrem de folositoare ale variantei anterioare a produsului: suzeta are tetină ortodontică, produsă din silicon moale şi catifelat, fără BPA, fără gust şi fără miros.

Pompele pentru sân Philips Avent Comfort

Recunosc: n-am folosit o pompă de sân în viaţa mea, dar ce am văzut în testele comparative de la centrul Philips din Eindhoven m-au convins că noul produs ar fi o alegere bună dacă mi-ar trebui aşa ceva. Pentru că mă cunosc şi nu sunt deloc genul care să alăpteze degajată în public sau să folosească la birou o pompă pentru detensionarea sânilor plini de lapte, însă noua versiune a gamei Comfort cred că m-ar putea facea să-mi reconsider poziţia faţă de cea din urmă situaţie, la nevoie.

pompa san Philips Avent Comfort

Noile pompe de sân Philips Avent Comfort sunt mult mai silenţioase decât versiunile anterioare – ca să vă faceţi o idee: cooler-ul PC-ului meu din facultate făcea gălăgie mult mai mare decât ce-am auzit eu în laborator la Eindhoven – iar un test comparativ pe 30 de persoane a scos la iveală faptul că 19 dintre acestea au preferat sunetul pompei Avent celui emis de o pompă de sân concurentă, considerată cea mai silenţioasă de pe piaţă la momentul respectiv. Repet: n-am folosit în viaţa mea o pompă de sân, dar cred că silenţiozitatea e un mare atu pentru un dispozitiv de gen; nu-ţi trezeşte copilul, nu deranjează pe nimeni, nu atrage atenţia asupra ta, îl poţi folosi oriunde.

Şi alte caracteristici ale produsului au fost îmbunătăţite: i s-a adăugat o „pernă” sau o căptuşeală de silicon, care face un fel de masaj al sânului, pentru un confort mai ridicat al mamei atunci când foloseşte pompa. Care, apropo, a fost proiectată să reziste la cel puţin 1 500 de sesiuni de extragere a laptelui, proces care poate fi personalizat de fiecare utilizatoare în parte cu ajutorul celor trei setări disponibile.

Iar pentru cine are nevoie de forţe suplimentare, pompa vine şi cu o „power cushion” – un fel de „pernă” care creşte cu 10% capacitatea de extracţie a laptelui, pentru că şi motorul dispozitivului a fost, la rândul său, upgradat. Toate astea pot fi făcute foarte relaxat, pentru că noile pompe permit o poziţie de extracţie a laptelui confortabilă, fără să fie nevoie ca mama să se aplece pentru a ataşa corespunzător pompa.

Noile produse vor fi disponibile foarte curând şi pe piaţa românească, aşa că fii pe fază online şi în magazine, în cazul în care ai nevoie de ceva pentru cel mic sau pentru tine!

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply