Menu
filosofeala

Vin şi Diesel la ziua vrăjitoarelor

The-Last-Witch-Hunter

N-am niciun strop de aplecare pentru Vin Diesel – e drept, nici n-am acordat timp filmelor în care joacă, s-apuce şi el să mă farmece, iar cu vocea aia nici nu-l pot lua în serios când e serios sau în râs când glumeşte – şi nici nu mă omor după temele de film ce ţin de fantastic – de aici şi lipsa de interes pentru alde Lord of the Rings sau Games of Thrones – aşa că m-am dus la „Ultimul vânător de vrăjitoare” (The last witch hunter) fără niciun fel de aşteptare, doar de dragul distracţiei. Să văd şi eu un film cu bărbatul, cum ar veni.

Şi am descoperit o poveste simpatică, bine închegată şi integrată în parametrii şi imaginile societăţii de azi, astfel încât evoluţia epicului fantastic nu m-a plictisit deloc. E drept, au ajutat şi fazele amuzante de genul: un preot din film scoate în evidenţă un avantaj major al agendelor de hârtie faţă de iPad-uri: cu primele poţi omorî lejer o muscă pe pervaz, cu cele din urmă nu-ţi dă mâna. Sau bugetul.

 

Distribuție sub vraja apatiei

Adevărul este că, din afişul filmului – adică din outfit-ul lui Vin Diesel – mi-am dat seama că povestea se derulează în vremurile noastre, prin urmare am bănuit că nu m-aşteaptă vreo oră şi jumătate de personaje mizerabile cu dinţi stricaţi şi părul încâlcit, straie ponosite şi peisaje lugubre. Acestea apar pe alocuri, după cum o cere povestea, dar, în general, vânătoarea de vrăjitoare se petrece în stil modern.

ultimul vanator de vrajitoare

ultimul vanator de vrajitoare1

Întorsăturile de situaţie m-au surprins în mod plăcut şi am fost foarte mulţumită că totul s-a rezolvat în doar 100 de minute, adică n-ai parte de o zeamă lungă, ci de o ciorbă moldovenească adevărată, cu de toate, în care stă lingura ţeapănă-n ea. Din păcate, însă, numele sonore ale distribuţiei  – Vin Diesel, Elijah Wood (binecunoscutul Frodo din Lord of the Rings), Michael Caine, Rose Leslie (Ygritte din Game of Thrones) – lasă o impresie acută de neimplicare în jocul actoricesc sau poate a fost vina regizorului Breck Eisner (Sahara) că toată lumea se poartă de parcă citeşte de pe prompter.

The Last Witch Hunter - approval

Finalul e un happy-end în coadă de peşte, ceea ce mi-a dat de gândit că s-ar coace o continuare. N-ar fi rău. Dar, în caz că mă aude cineva la Hollywood şi-mi permite o sugestie, aș spune: dacă nu se poate schimba regizorul, vă rog eu mult hrăniţi mai bine actorii pe platou, pare că au nevoie. Iar dacă vă e teamă de transformarea lui Vin Diesel în Fat and furious, dați-i mai multe scene de alergat și mai puține de șofat.

„Ultimul vânător de vrăjitoare” are premiera mâine, 23 octombrie, în cinematografele româneşti.

 

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply