Menu
STIL DE VIAŢĂ

Cumperi pe alese, primești recompense!

tipli cashback portal bani inapoi cumparaturi
tipli cashback cumparaturi recompense
Sursa foto: MaddyZ | Dreamstime.com

„Dacă mi-ar da cineva un leu de fiecare dată când…” – de câte ori nu ți-ai zis asta? E, uite, acum chiar îți dă cineva bani pentru o îndeletnicire care îți face super mare plăcere: cumpărăturile online. Și nu doar „un leu”, ci cotă parte din ce cheltuiești! Citește despre tipli ca să te instruiești despre cashback! Și să economisești, mai ales!

Una dintre glumele de pe internet cu care rezonează cel mai frecvent femeile care lucrează de acasă este aceea cu rugămintea către curieri: „Vă rog, ascundeți toate pachetele de soț!”. Dar nu numai ele fac cumpărături pe furiș și îndeasă lucrurile în orice ascunziș din casă, ci aproape orice femeie aflată într-o relație de cuplu. Am trecut și eu prin asta, dar gata! Că nu mai am soț de care să le ascund, nu că n-aș mai face cumpărături online. (Nu, nu ne-am despărțit din cauza apetitului meu pentru cumpărături…)

Povestea dositului nu e deloc nouă, eu am crescut cu ea. De câte ori tăiam cu înfrigurare etichete, probam noile haine pe repede-nainte și le făceam culcuș în fundul șifonierului mă bufnea ușor râsul-plânsul pentru că-mi aduceam aminte de maică-mea care făcea la fel în copilăria mea. Săraca, ea dosea mai mult haine pentru mine și soră-mea decât cumpărături pentru sufletul ei.

Povestea nu e specifică României: la o rapidă căutare pe Google observi că fenomenul se întâmplă în lumea întreagă, iar unii chiar au derulat cercetări sociologice pe subiect. Una dintre acestea a scos la iveală că 80% dintre partenerii de cuplu aflați într-o relație stabilă ascund cumpărăturile de consort sau consoartă.

Femeile excelează la dosit articole de modă, iar bărbații – la produse alcoolice (evident, e mai ușor de insinuat în consumul casnic comun o sticlă de vin decât un nou televizor, care ocupă un perete de sufragerie…).

„Infidelitatea financiară” la suflețel ne „omoară”

Americanii au numit asta „financial infidelity”, concept care presupune ca cei doi parteneri să aibă banii la comun, astfel încât fiecare dă socoteală pentru cheltuielile derulate din acest fond. Dar fenomenul are loc și când există finanțe separate ale fiecărui partener, în afară de fondul comun al familiei. Și în acest caz se fac cumpărături pe ascuns, însoțite de un sentiment de vină.

Chiar dacă banii au apărut ca un bonus total neașteptat de la serviciu, chiar dacă familia nu are vreo urgență sau mari cheltuieli în plan pentru viitorul apropiat, chiar dacă nu se poate detecta nicio justificare pentru acest sentiment de vină, iată că el există și strică bucuria achiziției și utilizării respectivului lucru dorit, cumpărat și așteptat cu atâta nerăbdare.

tipli cashback cumparaturi ascunse vinovata
Sursa foto: Aaron Amat | Dreamstime.com

Un reportaj făcut de platforma jurnalistică non-profit Marketplace, la care a participat și un psiholog, a analizat discursul mai multor cupluri vizavi de acest comportament, de ascundere a cumpărăturilor personale, și a scos la iveală faptul că mare parte din ceea ce simțim în aceste situații este… în mintea noastră.

Noi ne închipuim că vom fi judecate și certate pentru încă o cheltuială „inutilă”, că vom fi trase la răspundere ca niște copii pentru ceea ce am făcut, că nu ne va fi validată alegerea, că vom scădea în ochii partenerului etc. Pe când realitatea este cu mult mai blândă față de închipuire: sincer, acum, de câte ori ți-a reproșat soțul că ți-ai cumpărat ceva, atunci când i-ai mărturisit sau a descoperit singur? Nu ți-a spus, mai degrabă, că îți stă bine?

Specialistul spune că totul se trage – și în această situație – din copilărie, din felul în care am fost crescute, cu ce atitudine față de cumpărături. De ce nu mă miră? Ce vă povesteam despre maică-mea?

O soluție minunată, să nu te mai simți vinovată

Mica mea introducere ți-a mai luat o piatră de pe suflet? Uite încă o idee ca să liniștești și mai mult atmosfera: după cum propune psihologul din experimentul amintit mai sus, stabilește cu partenerul unui program de „ședințe financiare” periodice pentru vorbit despre achizițiile voastre ascunse în termenii cei mai neutri cu putință, fără judecăți din nicio parte. Pentru că, fii sigură, le are și el pe ale lui ascunse, chiar dacă e vorba doar despre un mic accesoriu „absolut necesar” pentru calculator sau pentru aparatul foto, de care tu oricum nici nu ți-ai fi dat seama.

Și-ți mai ofer un argument cu care să poți merge cu fruntea sus la ședințele de cumpărături (fie acelea tu cu tine, online, fie acelea cu partenerul, dacă vă apucați de „terapie” în doi): Tipli, un portal de cashback, ceea ce înseamnă că îți dă înapoi din banii cheltuiți prin el. Yaay, punem ceva la pușculiță pentru liniștit zbuciumata conștiință….sau pentru alte cumpărături, nu?

tipli cashback cumparaturi bani inapoi
Sursa foto: Aaron Amat | Dreamstime.com

Cum funcționează sistemul de cashback (recompense)

Îți faci cont pe tipli.ro

Ori te conectezi cu contul de Google, ori cu cel de Facebook, ori îți creezi un cont cu totul nou, cu o adresă de e-mail (pe care o folosești, desigur, pentru că acolo vei primi toate notificările). Eu am ales cea din urmă variantă, pentru că îmi place să-mi țin lucrurile cât mai separate și în online, să nu se încurce toate dacă se încurcă vreunul, Doamne ferește!

Te uiți prin lista generoasă de magazine-partenere Tipli

358 de e-shops are portalul în listă, iar tu sigur ai făcut cumpărături măcar de la unul dintre ele vreodată. Îți fac o enumerare, poate îți atrage ceva atenția: About You, AliExpress, Answear, Elefant, Factcool, Notino, Nemira, Lensa, Libris, Vegis, Dr. Max, My Protein, Bonprix, Farmec, Orsay, Sabon… De toate găsești, orice ai nevoie. Chiar și anvelope! Apropo, vezi că vine în curând sezonul de schimbat cauciucurile, cât estimezi că dai pe toate patru? Dar câți bani îți iei înapoi pentru cumpărătura asta dacă o faci prin Tipli? E?

Așadar, după ce ai ales magazinul dorit din lista Tipli, îl accesezi prin link-ul respectiv și continui să faci cumpărăturile în mod normal, cum ești deja obișnuită. Iar după confirmarea plății tale pentru comanda plasată, în decurs de 48 de ore, o să apară în contul tău Tipli recompensa financiară în funcție de comisionul stabilit de magazinul respectiv (toate informațiile sunt la vedere, oricum, adică îți poți calcula singură ce bani ai de primit în contul Tipli în urma cumpărăturilor din magazinele partenere).

Eu aveam nevoie de niște semințe de cânepă și de chia, am căutat un magazin de produse naturiste, am luat din mers și un ulei de masaj, că suna bine descrierea, am făcut comanda și m-am și trezit cu recompensa în cont după ce am plătit comanda online, cu cardul. Simplu. Acum mă uit de niște echipament de drumeție, că m-a apucat febra muntelui, cât o mai ține vremea cu mine…

A, mai poți face un bănuț extra

… dacă instalezi extensia Tipli în browser-ul de Internet pe care-l folosești sau dacă promovezi portalul familiei și prietenilor. Fii mereu atentă la strategiile de marketing ale Tipli, nu strică deloc să se mai adune niște lei în cont.

tipli cumparaturi cashback bani inapoi
Uite, contribui și eu cu ceva

Dacă te înscrii prin acest link, o să primești în cont 15 lei după prima cumpărătură, pe lângă bonusul de cashback aferent tranzacției respective. Adică, ar fi și păcat să-ți faci cont de capul tău, fără niciun beneficiu, când poți să primești niște bănuți de bun venit în cont. Cu plăcere! Normal, îți poți retrage ulterior banii într-un cont bancar, după ce recompensele au fost confirmate de comercianții parteneri unde tu ai făcut cumpărăturile.

Cum îți sună scenariul ăsta? Mult mai bine decât acela în care, după adrenalina momentului în care bagi datele cardului în vreun website pentru încă o pereche de pantofi sau un alt teanc de cărți, vine disperarea momentului în care abia reușești să găsești un locșor în șifonier în care să-i dosești. Nu?

Acum ai satisfacția că și câștigi ceva palpabil (pe lângă plăcerea utilizării lucrurilor cumpărate): niște bănuți pe care îi poți economisi ori aloca pentru dorințele celorlalți din familie… mă rog, de parcă n-ai face și n-ai cumpăra o mulțime de lucruri pentru ei și-așa, că știm noi cum sunt mamele… Zic bine, da?
About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

10 Comments

 • Ana
  22 septembrie 2021 at 12:16 pm

  Interesantă aplicația asta,, dar și magazinele partenere. De la unele chiar comand frecvent.

  Reply
  • idri
   22 septembrie 2021 at 1:05 pm

   Și nu strică un ban în plus, corect? Pentru mine a fost „devastator” să fac o estimare a sumei pe care aș avea-o acum în cont dacă aș fi avut cont Tipli de câțiva ani încoace….

   Reply
 • Carmen
  22 septembrie 2021 at 1:15 pm

  Și eu folosesc o platforma de cashback. Am retras peste 150 lei. Cumparaturi si recomandari

  Reply
  • idri
   22 septembrie 2021 at 1:17 pm

   Foarte tare! În cât timp ai adunat suma asta?

   Reply
 • Ana
  22 septembrie 2021 at 2:55 pm

  L-am descoperit si noi de curand! E super

  Reply
  • idri
   28 septembrie 2021 at 4:24 pm

   Daaa 😍

   Reply
 • Andreea Raduta
  22 septembrie 2021 at 3:16 pm

  Uau, excelent mod de a mai recupera niște bani!

  Reply
  • idri
   28 septembrie 2021 at 4:23 pm

   Exact 😍

   Reply
 • Andra Cazacu
  22 septembrie 2021 at 3:58 pm

  Și noi suntem super interesați de orice metodă de a cheltui eficient 🤩

  Reply
  • idri
   28 septembrie 2021 at 4:23 pm

   Super! Atunci, nu rămâne decât să vă faceți cont!

   Reply

Leave a Reply