Menu
SPORT / STIL DE VIAŢĂ

Vrei păr lung, fără cusur, la fel ca al Ancăi Bucur?

ingrijire par Anca Bucur

Simt că mersul intens la sală mi-a terminat părul, sunt disperată. Și la cine puteam apela pentru trucuri de îngrijire dacă nu la o campioană mereu în mișcare, cu o podoabă capilară de toată lumea moare?

 

Pentru două lucuri, în principal (nu mai discutăm despre ce e în subsidiar, că nu mai terminăm azi) o invidiez pe fata asta: pentru braţele super definite şi pentru păr. Bine, eu vorbesc ca şi cum toată lumea o cunoaşte pe Anca Bucurand you should! – dar OK, o să-ncerc să fac un rezumat al acestei super woman: este multiplă campioană mondială la fitness, campioană naţională la gimnastică aerobică, are certificare de instructor de fitness pentru o mulţime de cursuri (inclusiv mult-iubitele mele Body Pump, Body Combat şi CxWorx marca Les Mills, găzduite de cluburile World Class România), pe scurt, femeia este o maşină de făcut sport.

Îi găseşti CV-ul extins pe site dacă vrei să te minunezi de câte aptitudini într-ale mişcării şi-a certificat prin cursuri şi concursuri. Tot acolo există o secţiune de training online şi una de apariţii media ale Ancăi, între care mă bucur nespus că se numără şi materialul pe care l-am făcut pentru Femeia. în 2013.

 

Cum să-ţi îngrijeşti părul când faci sport

Atunci, acum patru ani, i-am luat interviul de ziua mea, cu patru zile înainte de ziua ei şi cu două săptămâni înainte să-l nasc pe Tudor. Aşa că-ţi dai seama cam cum arătam una lângă cealaltă: ea cu abdomenul plat, eu cu unul super umflat. Dar Anca are o aşa fire, încât n-ai cum să te simţi inconfortabil în preajma ei – şi e Miss Fitness Universe de trei ori, până la urmă!

Ee, astăzi, să zicem, nu mai am cine ştie ce probleme cu abdomenul, la definirea braţelor lucrez, dar îngrijirea părului în regim de mers la sală în ritm intens îmi dă mari bătăi de cap. Prin urmare, cui puteam eu să-i cer sfaturi despre îngrijire în această privinţă decât Ancăi Bucur, femeie super sportivă şi purtătoarea unei podoabe capilare absolut superbe? OK, fie, la şedinţele foto o aranjează stiliştii – deşi fata asta îţi face singură buclele în culise înainte de marile concursuri internaţionale, ştiu eu – dar spun c-am văzut-o în realitate, ştiu cu ce păr se mândreşte.

Aşadar, iată ritualul şi trucurile de îngrijire a părului folosite de Anca Bucur, căreia eu i-aş da fără ezitare şi-un titlu de Miss Best Hair Universe:

ingrijire par Anca Bucur Miss Fitness
Cum reuşeşti să faci atât sport cu un păr atât de lung? Nu te incomodează? Recomandă-ne, te rog, nişte feluri în care ne putem prinde părul când facem mişcare.

Îmi place să am părul lung. Îmi aduc aminte când m-a dus mama la Deva, la cămin (la școala de gimnastică), şi m-a tuns mai scurt şi am rugat-o să îmi păstreze coada ca amintire. Mi-a zis că îmi va fi mai uşor să am grijă de el dacă e mai scurt şi că-l voi avea cum vreau eu mai târziu.

Aşa că, dupa ce am încheiat capitolul gimnastică, m-am bucurat de libertatea de a avea grijă de părul meu lung.  Cât despre felul în care-mi prind părul atunci când fac sport, e simplu: în coadă sau coc. Şi nu, nu mă incomodează.

Cât de des îţi speli părul? Este o frecvenţă constantă sau fluctuantă, în funcţie de numărul de antrenamente?
Îl spăl cam la 4-5 zile, în general. Dacă merg la salon, rezistă şi 6-7 zile după.

 

Crezi că sportul susţinut este un factor de stres pentru păr? Ţi s-a întâmplat să ai perioade în care să-ţi cadă mai mult păr decât de obicei din cauza activităţii sportive?
Nu cred că sportul reprezintă un factor de stres pentru păr. Cred, însă, că suntem diferiți şi fiecare trebuie să țină cont de condițiile pe care le are: activitățile zilnice, timpul petrecut în sală, alimentaţia. Mie nu-mi cade părul şi, bineînţeles, şi stilul de viață pe care îl am joacă un rol foarte important. Dar să ştii că vitaminele sunt cheia. Şi uleiul de peşte. Cât despre stres, la mine se manifestă altfel, nu prin căderea părului.

Ce tip de produse foloseşti pentru îngrijirea părului? (pentru spălare, uscare, coafare etc.)
Folosesc șampon pentru păr normal şi balsam, plus ulei de păr atunci când îl usuc. Asta în rutina de acasă. Când merg la salon, fetele îmi mai aplică o mască.

În afară de produsele tipice de îngrijire a părului, foloseşti vreunul special conceput pentru sportivi? Există aşa ceva?
Nu folosesc nimic în plus faţă de ce se găsește pe piață. Folosesc produse pentru păr normal.

 

„Cel mai mult mi-am tuns părul în clasa a 12-a.
Două săptămâni am mers la școală cu șapcă, iar la banchet
nu am avut cea mai reuşită coafură.”

 

Ai incercat vreodată şamponul uscat? Obişnuieşti să-l foloseşti între spălări?
Da, l-am încercat şi am unul. Nu îl folosesc foarte des, dar în multe situații este ceea ce trebuie.

Cât de des foloseşti (sau ai folosit): uscătorul de par, placa, ondulatorul, drotul, peria rotativă?
Uscătorul de par îl folosesc după fiecare spălare, iar placa sau ondulatorul la ocazii (poate de 6-10 ori pe an).

ingrijire par Anca Bucur fitnessŢi-ai făcut vreodată măşti de păr în casă? Cu ce ingrediente? Ţi se pare că au funcţionat?
Nu, nu mi-am facut niciodată măști de păr în casă. Ştiu doar că mama a avut nişte trucuri pentru îngrijirea părului când eram mici: folosea săpun de casă pentru spălat părul şi ne tundea scurt.

Cât de des îţi tai vârfurile? Când te-ai tuns mai considerabil ultima oară?
Îmi tai vârfurile cam la două luni. Cel mai mult mi-am tuns părul în clasa a 12-a, era perioada în care mi se părea mie că se purta breton şi păr filat. Din păcate, coafeza (pe acea vreme eram la Deva) nu a înţeles prea bine ce vroiam şi m-a tuns scurt. Două săptămâni am mers la școală cu șapcă, iar la banchet nu am avut cea mai reuşită coafură.

Nu te-ai gândit niciodată că ţi-ar fi infinit mai uşor, ca sportiv, cu părul scurt?
Depinde de sportul pe care îl faci. Când am făcut gimnastica de performanţă, am ţinut cont de asta. Eram şase ore în sala de antrenament şi mișcările pe care le făceam erau mai complexe. Acum am clase în care stau în același loc, cum ar fi Body Pump sau Cycling, iar pentru competițiile de fitness, ma descurc de două ori pe an.

Iar eu mă chinui cu produse speciale pentru părul meu, măşti şi balsamuri, şampon uscat cam la două săptămâni, produse speciale de styling & texturing… dar cine se decolorează o dată la două luni şi arată ca Elsa, a?

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply